Zoran Nikolić: Rekonstrukcijom Crpne stanice Berilovac rešićemo problem zamućenja vode u tijabarskom delu grada, sledeće godine gradiće se generalni prečistač otpadnih voda za grad

10. avgust 2018. 12:41 Gradska hronika Pirot Plus Online

JP “Vodovod i kanalizacija” u ovogodišnjem planu, pored ostalog, ima i jedan veoma obiman projekat, a to je rekonstrukcija crpne stanice Berilovac, odnosno izgradnja Fabrike vode. Reč je o projektu koji se zagovara nekoliko godina unazad s obzirom da tijabarski deo grada često ima problem sa zamućenjem vode usled obilnijih padavina. Izgradnjom ove fabrike problem bi trebalo da budu rešeni.

Prilikom razgovora sa direktorom “Vodovoda”, Zoranom Nikolićem, u Partizanskoj ulici iskoristili smo priliku da pitamo kako napreduju radovi na ovom projektu. Nikolić kaže da su zadovoljni dinamikom radova s obzirom da je bilo mnogo drugih nepredviđenih aktivnosti. U svakom slučaju biće to potpuno nova zgrada, nove pumpe i automatika, a plan je da se sve završi do decembra.

Vrednost radova u Berilovcu je oko 1.400.000 evra.

Još jedan veoma važan posao koji je u planu za naredni period je izgradnja generalnog prečistača otpadnih voda u gradu. Ovaj projekat je vrednosti oko 10 miliona evra i trebalo da bude realizovan iduće godine.