Zima se od nedelje vraća i u Pirot. Sneg i temperatura i do minus 10!!

23. februar 2018. 07:00 Društvo Pirot Plus Online

Narednih dana očekuje nas hladnije vreme, sneg i pad temperature. U našem kraju promenljivo oblačno narednih dana, od nedelje sneg. Zima se vraća, biće i do minus 10.

Weather 2Umbrella, prognoza vremena za Pirot za naredne dane .

Upozorenja i najave RHMZ Srbije

Od nedelje do kraja perioda na području Srbije ledeni dani. U jutarnjim satima umeren, lokalno i jak mraz, u većini mesta od -10 do -5 °C, a dnevna temperatura od -6 do -2 °C, u Beogradu od -8 do -4 °C.

U nedelju i početkom naredne sedmice nove snežne padavine uz formiranje/povećanje visine snežnog pokrivača. Očekivana visina snega od 5 do 10 cm na severu, od 10 do 20 cm u ostalim krajevima, a na planinama lokalno i više. Na području Beograda od 5 do 10 cm snega.

Prognoza vremena za 23. februar

U većini mesta prestanak padavina, samo na istoku sa snegom.

Prognoza vremena do 15. marta

Kišno do sredine marta
Do 22. februara pretežno hladno s češćim padavinama, uz moguće kratkotrajno formiranje snežnog pokrivača. Do 11. marta hladnije s češćom pojavom susnežice ili snega, krajem prve dekade marta kiše ili susnežice.

Do sredine marta prosečno toplo i vetrovito s češćom pojavom kiše, najviša dnevna temperatura od 8 do 12 stepeni Celzijusa. Prognozirana količina padavina iznad višegodišnjeg proseka.