Završeno afaltiranje četvrtine puta od brane HE “Pirot” prema Toplodolskoj reci

02. avgust 2018. 13:31 Uncategorized Pirot Plus Online

Zahvaljujući investiciji HE “Pirot” na teritoriji grada Pirota gradi se još jedan izuzetno značajan putni pravac počev od brane na akumulaziji Zavoj do Mrtvačkog mosta na Toplodolskoj reci. Krajem prošle godine asfaltirana je deonica u dužini od 450 metara, a ovih dana završava se još jedna etapa radova iz prve faze iste dužine. Put je izuzetnog kvaliteta, profila koji normalno omogućava saobraćaj autobusa pa sa turističkog aspekta dobija posebnu vrednost.

Direktor HE” Pirot”, Ljubomir Stojanović, kaže da do sada asfaltirana deonica iznosi četvrtinu ukupne dužine puta. Predstoje radovi na pristupačnijem terenu u dužini od oko 3 kilometra. Posebno treba istaći da sadašnji radovi prethode izgradnji mosta na Toplodolskoj reci što još više povećava vrednost i značaj ove investicije.

Most dužine 55 metara, širine 6 metara sa tri raspona gradiće se sredstvima grada Pirota i Hidroelektrane Pirot, potvrdio je i gradonačelnik Pirota, Vladan Vasiić, gostujući u emisiji “Presing” Portala Plus onlajn. Vrednost radova, koji će početi iduće i biti završeni do kraja iste godine, je oko 35 miliona dinara.

Hidroelektrana Pirot je, prema svojim planovima, do sada sanirala nekoliko klizišta na putu od Pirota do akumulacije Zavoj. Do kraja godine biće sanirano i klizište u Koprivštici u centru sela. Bez obzira na radove koji se na ovom delu puta izvode svake godine klizište “radi” i odnosi asfalt. Trenutno je nasipano rizlom.

Projekat je završen i trebalo bi da omogući trajnije rešenje ovog problema. Kako nam je rekao direktor HE “Pirot” , Ljubomir Stojanović, uradiće se duži deo puta i presvući asfaltom uz neophodne gradjevinske radove na najugroženijem mestu.