Za vikend državnu granicu prešlo oko 135.000 putnika. I pored velikih gužvi sprečeno krijumčarenje antikvitetne numizmatičke kolekcije

25. jul 2019. 12:28 Gradska hronika Pirot Plus Online

Ovog vikenda na graničnom prelazu Gradina zabeležana je najveća gužva od kako je turistička sezona počela. Prema statistici, bilo je oko 135.000 putnika i oko 49.000 vozila, kaže Emil Petrov, šef putničkog saobraćaja na Gradini.

Polako se povećava broj putnika i na ulazu u zemlju, tako da nas u narednim danima očekuju najveće gužve na našem prelazu. Trenutno su zadržavanja na izlazu iz zemlje oko 45 minuta, mada se to menja iz sata u sat. Prema statistici u istom periodu prošle godine državnu granicu na Gradini prešlo je oko 140.000 putnika više nego ove sezone. Razlog za to je što se veliki broj stranaca odlučuje da preko Preševa izadje iz Srbije, a i zbog radova na putu prema Sofiji, naveo je Petrov.

Apeluje se da vozači i putnici budu strpljivi ili da ukoliko je njihovo putovanje neobavezno odlože polazak, sobzirom da je najmanja gužva sredinom radne nedelje, a najveća u petak i za dane vikenda.

I pored velikih gužvi rezultati na sprečavanju krijumčarenja ne izostaju. Carinici su juče, 24. jula, u saradnji sa Graničnom policijom u ranim popodnevnim časovima otkrili numizmatičku kolekciju tešku gotovo 13 kilograma koju je pokušao da prokrijumčari sredovečni bračni par iz Turske.

Reč je o izuzetnom vrednom tovaru, kaže Petrov.

Na sajtu Uprave carina objavljena je vest u celini LINK