Vladica Tošić dobitnik priznanja FSS: Neophodan novi sistem razvoja bazičnog fudbala. Grad Pirot je uložio značajna sredstva i obezbedio uslove za sport!

19. februar 2019. 10:30 Sport Pirot Plus Online

Vladica Tošić, predsednik Fudbalskog saveza Grada Pirota i regionalni koordinator Mini Maxi liga Srbije za region Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, dobitnik je Plakete za unapređenje i doprinos razvoju Mini Maxi lige i dečijeg fudbala u Srbiji.

U Nacionalnoj kući fudbala Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, održana je tradicionalna godišnja konferencija Mini Maxi liga Srbije.U svečanom delu konferencije, uručena su priznanja i plakete najuspešnijim i najzaslužnijim direktorima Mini Maxi liga Srbije i sportskim radnicima koji su svojim dugogodišnjim radom, doprineli razvoju i unapređenju dečijeg fudbala u Srbiji. Mini Maxi liga uz podršku Fudbalskog saveza Srbije je fudbalski brend koji traje već 19 godina i dobitnik UEFA nagrade za jedan od najboljih projekata u Evropi za bazični fudbal.

Vladica Tošić, bio je danas gost u našem studiju. Fudbalski savez Srbije, prema njegovim rečima sve veći značaj daje razvoju bazičnog fudbala.

Fudbalski stručnjaci, da tako kažem, novije “generacije” zalažu se za uvodjenje novog sistema razvoj bazičnog fudbala. Mini Maksi liga je jedan od projekata.

Poznato je da je lokalna samouprava obezbedila brojne sportske objekte koji su bitni za razvoj sporta, a samim tim i fudbala. Iako je bilo i stipendija za trenere, problem edukatora, pedagoga u fudbalu je i dalje ozbiljan.

Mini Maxi liga Pirot za sezonu 2018/2019. startuje 17. februara (NEDELJA) 2019. godine u Balon hali u 10 sati. Mečevi FESTIVALSKOG DELA igraće se vikendom sve do polovine marta meseca, kada je na programu završni turnir za prvaka Pirotskog okruga. Ove godine Mini Maxi liga se održava u pet starosnih kategorija, od 2007. do 2011. godišta. Očekuje se učešće 16 ekipa iz Pirota, Babušnice, Bele Palanke i Dimitrovgrada. Najbolje ekipe sa završnog gradskog turnira, učestvovaće na završnici regionalnih takmičenja za prvaka Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije. Najuspešnijima na regionu sledi takmičenje za prvaka Srbije. Biće ovo prilika za sve ljubitelje fudbala da uživaju u lepim fudbalskim potezima mališana a među njima je i mnogo talentovane dece koja su sigurno budućnost pirotskog i srpskog fudbala.