Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 02.11.2019. | objavio Plusonline

0

Vladan Vasić: Pirot je primer dobre prakse za evroregione

Pirot je jedan od gradova u Srbiji koji ima lidersku poziciju u realizaciji projekata prekogranične saradnje. Danas su u našem gradu boravili predstavnici skandinavskih zemalja koji su inače u studijskoj poseti Srbiji. Tim povodom u Pirotu je održan sastanak na kojem se razgovaralo o temi Evropska, srpska, bugarska i skandinavska perspektiva prekogranične saradnje posle 2020. godine. Takodje bilo je reči i o strukturi, dostignućima i strateškom planiranju Evroregiona Nišava.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, koji je zvanično pozdravio goste, je istakao da je veoma zadovoljan ovom posetom, s obzirom da je Pirot prepoznat kao grad koji realizuje brojne projekte u programu prekogranične saradnje i da ovakav vid saradnje može biti obostrano koristan.

Predstavnici skandinavskih zemalja Vibeke Lime i Erik Hagen smatraju da će biti veoma korisno videti kako funkcioniše prekogranična saradnja u regionu pogotovo što je Evroregion Nišav dobro poznat po svojim aktivnostima u Evropi.

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline