Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 05.04.2019. | objavio Plusonline

0

Vladan Vasić: Očekujemo bolje uslove za radnike u nekim delovima javnog sektora. Pirotu nedostaju radnici odredjenih profila. Obuke su u toku!

Razgovarajući sa Vladanom Vasićem, gradonačelnikom Pirota o aktuelnim temama u protekla tri meseca , izdvojili smo i problem koji  postoji duže vremena. Radi se o zaradama u javnom sektoru, dnevnicama,  zabrani zapošljavanja, iznenadnoj odluci o smanjenju plata u Sportskom centru, o težini poslova radnika u Gradskoj upravi. Gradonačelnik Pirota o ovim problemima razgovarao je i sa Anom Brnabić, premijerkom i nada se da će se naći rešenja za odredjeni nesklad.

Postoji još jedan problem, rekli bi neočekivan. Naime u Pirotu  nezaposlenost trenutno u većoj  meri  nije izražena, koliko nedostaju adekvatni kadrovi. Zbog toga su u toku brojne obuke koje će omogućiti da se popune radna mesta u nekim našim fabrikama.

U ponedeljak govorimo o značaju alternativnog puta i pirotskim uspesima  koji su od značaja za naš grad, a koji često u dovoljnoj meri nisu vrednovani!

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline