Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota na proslavi 101. godišnjice nezavisnosti Finske

06. decembar 2018. 10:31 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Odnosi Srbije i Finske, iako su zemlje udaljene jedna od druge, veoma su dobri, a zvanični Helsinki podržava put Srbije ka Evropskoj uniji, izjavio je danas ambasador Finske u Beogradu Perti Ikonen povodom 101. godišnjice nezavisnosti Finske.

Ikonen je rekao da vidi da su odnosi sve tešnji, kao i da Finska želi sa Srbijom da podeli svoja iskustva koja je stekla, ne samo u EU, već i iz drugih oblasti po kojima je te zemlja poznata, kao što su vladavina prava, efikasna administracija, IT.

Svečanosti u ambasadi Finske prisustvovao je i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić.

Gosti ambasadora Ikonena bili su i Violeta Jovanović, izvršni direktor NALED-a, Dušanka Golubović, predsednica SKGO, Djordje Stanivić, generalni sekretar SKGO,

Njegova ekselencija ambasador Finske u Srbiji Perrti Ikonen sa svojom zamenicom Paivi Alatalo i predstavnicima šest finskih kompanija koje posluju u Srbiji posetili su Pirot krajem novembra 2016. godine.

Gradonačelnik, Vladan Vasić, je tada ocenio da je to bila jedna od najuspešnijijh diplomatskih poseta s obzirom da su u poseti i predstavnici kompanija koje već imaju privrednu saradnju sa Pirotom.

Njegova ekselencija, ambasador Pertti Ikonen rekao je da je veoma zadovoljan što je u Pirotu i zbog toga što je Pirot najveći izvoznik proizvoda u njegovu zemlju. Takodje, nordijski privrednici su zadovoljni privrednim ambijentom koji je Pirot izgradio.

Prilikom ove posete delegacija se sastala sa rukovodstvom Tigra a.d. i obišla Fabriku Obuće, gde su se upoznali sa proizvodnim asortimanom gumene obuće.

Pored Tigra AD, finski ambasador je posetio i Slobodnu zonu Pirot i Zadrugu Damsko srce.