Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Lokalna samouprava

Objavljeno 06.12.2018. | objavio Plusonline

0

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota na proslavi 101. godišnjice nezavisnosti Finske

Odnosi Srbije i Finske, iako su zemlje udaljene jedna od druge, veoma su dobri, a zvanični Helsinki podržava put Srbije ka Evropskoj uniji, izjavio je danas ambasador Finske u Beogradu Perti Ikonen povodom 101. godišnjice nezavisnosti Finske.

Ikonen je rekao da vidi da su odnosi sve tešnji, kao i da Finska želi sa Srbijom da podeli svoja iskustva koja je stekla, ne samo u EU, već i iz drugih oblasti po kojima je te zemlja poznata, kao što su vladavina prava, efikasna administracija, IT.

Svečanosti u ambasadi Finske prisustvovao je i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić. 

Gosti ambasadora Ikonena bili su i Violeta Jovanović, izvršni direktor NALED-a, Dušanka Golubović, predsednica SKGO,  Djordje Stanivić, generalni sekretar SKGO, 

Njegova ekselencija ambasador Finske u Srbiji Perrti Ikonen sa svojom zamenicom Paivi Alatalo i predstavnicima šest finskih kompanija koje posluju u Srbiji posetili su Pirot krajem novembra 2016. godine.

Gradonačelnik, Vladan Vasić, je tada  ocenio da je to bila jedna od najuspešnijijh diplomatskih poseta s obzirom da su u poseti i predstavnici kompanija koje već imaju privrednu saradnju sa Pirotom.

Njegova ekselencija, ambasador Pertti Ikonen rekao je da je veoma zadovoljan što je u Pirotu i zbog toga što je Pirot najveći izvoznik proizvoda u njegovu zemlju. Takodje, nordijski privrednici su zadovoljni privrednim ambijentom koji je Pirot izgradio.

Prilikom ove posete delegacija se sastala sa rukovodstvom Tigra a.d. i obišla Fabriku Obuće, gde su se upoznali sa proizvodnim asortimanom gumene obuće.

3

Pored Tigra AD, finski ambasador je posetio i Slobodnu zonu Pirot i Zadrugu Damsko srce. 

 

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline