Visokim državnim i vojnim počastima održan pomen poginulim grčkim i srpskim borcima iz Prvog svetskog rata VIDEO

20. septembar 2016. 14:52 Društvo Pirot Plus Online

Na brdu Metiljavica u Pirotu, na Grčkom i Srpskom vojničkom groblju odata je počast u znak Dana sećanja na poginule grčke i srpske vojnike u I svetskom ratu. U prisustvu predstavnika dve zemlje, grada Pirota i brojnih gostiju i gradjana pomen su služili grčki i srpski sveštenici.

Vence na Grčko i Srpsko vojničko groblje položili su delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije,predstavnici Grada Pirota, ambasador Republike Grčke u Srbiji, vojni izaslanici Velike Britanije, Francuske i Kipra i udruženja i gradjani opredeljeni za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije.

Posle polaganja venaca prisutne je pozdravio ambasador Grčke u Beogradu Elias Eliadis.

Današnji dogadjaj je još jedna potvrda srpsko – grčkog prijateljstva, iskjavio je pored ostalog pomoćnik ministra za rad, boračka i socijalna pitanja, Milan Popović.

Posle toga cveće i vence visoki gosti, predstavnici naše zemlje i Pirota položili su na spomenik palim borcima na Srpskom vojničkom groblju.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je zadovoljan što se i na ovakav način učvršćuje prijateljstvo dve zemlje ali Pirota sa Patrasom.