Vidojko Panajotović: SPS moderna stranka koja ima odgovornosti i u Republici i na lokalu

15. decembar 2014. 10:59 Društvo Pirot Plus Online

Na devetom Kongresu Socijalističke partije Srbije, pod nazivom "Odgovorno za budućnost" 2.326 delegata ponovo je glasalo da socijaliste i u naredne četiri godine vodi Ivica Dačić. Dačić je predstavio novi logo te partije, istakavši da stari prepoznatljivi logo sa ružom ide u istoriju i rekao da se SPS menja, jer oni koji to odbijaju propadaju.

Delegaciju iz Pirota činilo je 18 članova i toliko gostiju, kaže Vidojko Panajotović, predsednik Opštinskog odbora stranke i član Glavnog odbora SPS-a

- Prisustvovali smo jučerašnjem impozatnom skupu, koji je još jednom potvrdio jačinu i značaj naše stranke. Predsednik Dačić je na Kongresu rekao da je to kongres za budućnost, jer je to zahtev koji pred stranku postavlja država. Zadatak stranke je da uđemo u reforme i zato nemamo prava da odustajemo, kaže Panjotović.

Panajotovic je istakao da je SPS bio i ostaće faktor stabilnosti ne samo u državi već i ovde na lokalu

- U protekloj deceniji pirotski SPS nastojao i uspevao u tome da bude dobar saradnik lokalnoj vlasti i da na takav način unese stabilnost. Još jednom ponavljam da nema sumnje da će i u narednom periodu biti tako, da će odbornici SPSa podržati ne samo Budžet već i dalji rad, jer je pirotska lokalna vlast razumela naša nastojanja kada je u pitanju socijalni status ljudi, da u ovako teškom vremenu budemo na njihovoj strani, kaže Panjotović.

Kao gost kongresa, delegatima se obratio i premijer Srbije i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić, koji je poručio socijalistima da SPS nije u vladi koju on vodi jer nije bilo drugačije većine, već zato što veruju da je moguće da se mnogo toga uradi za zemlju.