Video lavirint ! ”Nišorska voda”- bubašvabe i zmije -“pirotska struja”- Kej “drugog reda”!!!

27. jun 2019. 11:08 Gradska hronika Pirot Plus Online

Zaista ne znamo šta je bolje. Da nam, kao do sada skoro svakodnevno šaljete vaša pitanja, dileme, predloge, ili da ih nema ! Jedno s drugim ne ide. Ako ima pitanja, ima problema, naše zadovoljstvo je da vam pomognemo. Ukoliko nema pitanja, znači da je dobro i da se nevolje rešavaju! Rekli bi da smo negde u sredini. Grad raste, uredjuje se, ali ima detalja koji su nekada neočekivani, sporadični, a na drugoj strani za sve vas toliko ozbiljni, da vam, kao bubašvabe i zmije, ili "nišorska voda" smetaju.

Sad ce se 29.juna u 19 sati, u prostorijama mesne zajedice organizovati skup povodom vodosnadbevanja tog sela.

Zoran Nikolić, direktor JP Vodovod i kanalizacija rekao nam je da zna za problem snabdevanja vodom u Nišoru. Ovo selo nije u sistemu Vodovoda i zbog toga vodosnabdevanje rešava na način kako oni smatraju da je najbolji. Nikolić zna da ime neslaganja izmedju meštana .Jedna grupa stalno ispušta vodu , tako da oni koji su u gornjem delu sela često ostanu bez vode !

Nastojaćemo da pratimo sastanak i dalje pratimo razvoj situacije. Naš predlog je da jedna delegacija zatraži razgovor sa Zoranom Nikolićem direktorom JP Vodovod i kanalizacija i ako su u mogućnosti u narednom periodu vam predlože trajno rešenje da ne bi dolazilo do svadje i podela medju vama. Ipak, voda je – voda ! Mora da bude dostupna svima !

..................................................................................

saljem vam ovaj mail zbog velikog problema po stanare zgrada ulice 7 Juli i Ustanicke ulice.Problem je koji se pojavio pre 30 dana, pojavljivanje enormne kolicne insekta poznatiji kao "bubasvaba".Otkako se pojavio taj problem niko nista ne preduzima povodom toga,upravnici samih zgrada u gore navedenim ulicama, takodje nista ne preduzimaju.Ovo je prvi put da ovolika kolicina ovih insekta ulazi u zgrae i stanove.. Zasto niko nista ne preduzima povodom ovog problema,jer kako je krenulo doci ce do toga da "preplave" same zgrade.

Danas nam je stigao mejl iz Preduzeća Sanit MM doo Niš o njihovim aktvnostima (objavili smo na Portalu Pirot Plus online ) . Iskoristili smo priliku da pozoveno Bojana Veličkovića iz ovog Preduzeća i pitali za bubašvabe i zmije .

Dakle, ukoliko želite da krenete u "organizovanu borbu" protiv bubašvaba i zmija, neka vaš predsednik Skupštine stanara pozove Bojana Veličkovića, Sanit MM, broj telefona 018 / 258 – 019

........................................................................

Ovih dana bilo je više poziva naših , pre svega, mladjih sugradjana. Njihova pitanja, primedbe , odnosile su se na čestu nemogućnost kupanja na Nišavi. Pitali su za Gradsko kupalište. Ponekada idu u Dimitrovgrad i Babušnicu, Zavojsko jezero ali nemaju para da svaki dan putuju.

Nedavno smo imali prepisku sa Miloradom Drčom, iz Informativne službe , kada smo tražili odobrenje za intervju sa Ljubomirom Stojanovićem , direktorom HE Pirot.

S poštovanjem,

Milorad Drča

Samostalni stručni saradnik za odnose s javnošću

Posle našeg rszgovora, očekujem da razmotrite naš zahtev da uradimo razgovor sa gosp.Ljubomirom Stojanovićem , dir.HE Pirot.

Srdačan pozdrav

Nenad Paunović

U jučerašnjem planu rada koji dobijamo za naredni dan, HE Pirot danas 27.jun radi od 9 do 23 h. Nešto se tu ne slaže s informacijom koju je Milorad Drča poslao o planu s obzirom na potrebe Koridora Srbije.

Danas smo dobili novi plan za petak 28.jun - HE Pirot neće raditi.

Šta da vam kažemo! Zatvoreni bazen, imate lepo uradjen prostor ispred Bazena za sunčanje. Ili.. Šta drugo putovanja u susedne gradove dok ne dobijemo naš Otvoreni bazen.

............................................................................

E, ovo je pitanje mojih komšija iz Beg bašte. Zloupotrebljavam Portal, ali, smatram da je za nekoliko hiljada ljudi koji žive u ovom kraju grada značajno da se konačno uredi i Kej od Gazele ka mostu na alternativnom putu. Da dodam da nam je Nada Avžner izvršni direktor JP Komunalc, pre neki dan pomenula da će radnici Komunalca kositi travu gore na Keju. Bravo!

A šta smo juče zatekli. Troje naših komšija koji stanuju u onoj trošnoj kućici u 22. divizije, gde živi osmoro Romčića , kosili su onaj deo izmedju keja i Nišave. Kako kose, videćete na snimku. Njima je dovoljno, jer će seno koristiti. Sa li je to – TO!

..........................................................................

Eto toliko za danas. Ovo je čista naša želja da vam Video lavirint pomogne da vam – da nam koliko toliko bude bolje. Mi nemamo projekte i za ovo ne dobijamo sredstva. Naše zadovoljstvo je utoliko veće, kada se nešto radi, pomera, stvara vam bolju sredinu za život.

Čekamo vas !