Veliki radovi u kanjonu Jerme pred Autdoor festival

06. jul 2017. 13:15 Društvo Pirot Plus Online

Ljubitelji prirode i aktivnog odmora moći će da uživaju u prelepoj i jedinstvenoj prirodi kanjona reke Jerme u blizini Pirota i, nekada, veoma popularne i čuvene Zvonačke Banje, od 16. do 20. avgusta, na Autdoor festivalu koji organizuje Turistička organizacija Pirot u saradnji sa turističkim organizacijama Babušnice i Dimitrovgrada, Šumskog gazdinstva Pirot i Udruženja avanturističke mreže. Radovi na pripremi terena, kampa, biciklističkih staza i svega ostalog što je predvidjeno planom su u toku, izjavio je Bratislav Zlatkov, direktor TO Pirot.

Milan Stamenković, direktor TO „Babušnica“, smatra da je ovo nastavak ranije započete saradnje na promovisanju turističkih potencijala Pirotskog okruga i očekuje da prvi koraci ka organizovanju Autdoor festivala dovedu do veće posećenosti našeg kraja i razvoja seoskog turizma.

Šumsko gazdinstvo Pirot pruža maksimalnu podršku u pripremi i učestvuje sopstvenim sredstvima kako bi se obezbedili maksimalni uslovi za predstojeći festival, izjavio je, pored ostalog, Darko Djordjević, predstavnik šumskog gazdinstva.

Jelena Todorović, iz Udruženja avanturistče mreže, smatra da je jako dobro što se počelo sa infrastruktutnim poslovaima i očekuje dovoljan broj zainteresovanih imajući u vidu da se sve više ljudi vraća prirodnim vrednostima i aktivnom odmoru.