Vašar nezvanično počeo; radovi kod Gradića pri kraju

26. avgust 2015. 11:10 Gradska hronika Pirot Plus Online

Pirotski vašar tradicionalno će početi 28.avgusta za slavu grada. Boban Tolić, direktor JP Komunalac kaže da je lokacija pripremljena, kao i prošle godine kod Prisjanskog naselja. Iako vašar zvanično počinje u petak, mnogi zakupci su već zauzeli svoja mesta i krenuli sa radom.

- Interesovanje zakupaca je kao i prošle godine. Zadovoljni su onim što se nudi u Pirotu, zadovoljni su prodajom od prošle godine, a sami zakupci kažu da su uslovi među najboljima u Srbiji, kaže Tolić.

Komunalac, takođe, obavlja svoje redovne aktivnosti. Održava se kanal u gradiću, uređuje se park i kako je Tolić rekao posao se polako privodi kraju.

- Postavljanje peščanih ploča napreduje, jedan deo je završen, ostaje i restauracija zida koja će početi naredne nedelje i očekujemo da krajem septembra radovi budu kompletirani, najavio je Tolić.

Kada je kanal u Gradiću u pitanju u njega se prevodi Kosturska reka, a radnici Komunalca su održavanje kanala uvrstili u svoje redovne aktivnpsti tako da kanal više nikad neće izgledati kao nekad, neuredan, prljav i neugodnog mirisa, rekao je Boban Tolić.