Vaša pisma – za naš Pirot! Čiji je naš Kej!?

07. maj 2019. 13:00 Vaš foto - za naš Pirot Pirot Plus Online

Svaki vaš mejl, poziv, zaslužuje našu punu pažnju. Nastojimo da vašu priču, pohvalu, kritiku, predloge objavimo i tako u zavisnosti od karaktera onoga što ste pisali, tražimo odgovore, rešenja ili objavljujemo pohvale .

Evo još jednog primera

.................................................................................

Kao gradjanin ovog grada i dugogodišnji žitelj Jatagan Male, koja je u blizini našeg Keja i Nišave, ne mogu da budem ravnodušan na ono što se loše dešava u našem neposrednom okruženju, a posebno kada je u pitanju "naš ponos" i zelena oaza-veličanstveni Kej.

Kada vidim kako se pojedinci odnose sa nemarom, a u zadnje vreme i sa brutalnom agresijom i teranjem nekakve oholosti i ispoljavanja sebične i zle prirode prema onome što svima nama pripada,moram da osetim bol u sebi i ugrožavanje slobode i poštovanja ljudske dostojanstvenosti.Moramo da stanemo na put tim zalutalim ljudima,koji ne znaju šta će sa sobom i jednostavno su u stanju da ruše i kaljaju sve ono što vredi i što služi i služiće generacijama.Kao narod volimo da nam je sve lepo,ukrašeno i sredjeno,ali nam zato mnogo ne smeta da u okolini gledamo,ili i sami to radimo,bacanje djubreta ili uništavanje nečega što nije navodno naše.

Predlažem da se na širem potezu keja postave video kamere,koje će ,posebno noću i rano ujutro,da prate šta se dešava i snime nemile scene,posle kojih bi trebalo da uslede ozbiljne sankcije za vinovnike tog nasilja.Ako neko misli da bi kamere bile ugrožavanje privatnosti,pa naš kej nije privatni posed već površina od šireg značaja za ceo grad,a kamere bi bile uglavnom aktivne u pomenutom periodu,kada se obično i dešavaju ti kukavički napadi na "našu" svojinu.

Da iskoristim priliku da se osvrnem i na uži centar,koji je ,nažalost,najružniji deo grada ,sa onim ostacima ploča,koje se svakim danom sve više lome,kao i one rešetke,bar ono što je ostalo od njih,a mi gradjani,kao i naši gosti iz Evrope,gaze kao po jajima i paze da ne upadnu u neko udubljenje,što bi za posetioce silnih kafića okolo bio povod za smeh i ismejavanje,a ne za stid i akciju da se nešta promeni.Koji kontrast,posadjeno cveće,iz "Lillija" se šire mirisi parfema,iz "Ideje" mirisi hrane,a pre nego što stigneš čitav do njih,neuredjeno i opasno šetalište.

Možda je nekim planom zacrtana obnova i ovog dela centra,ali je sigurno da se u medjuvremenu može nešta malo učiniti i "pokrpiti" do daljeg.Pa,ovde živimo i prolazimo mi,naša deca,naši prijatelji,naši gosti,zato neka nam bude malo lepše i bolje,kao što to želimo u svom stanu ili svom malom dvorištu.

Sve najbolje i pozdrav,

dipl.ing Dejan Jovanović

Hvala našem "jatagancu". O Keju i Nišavi smo "napisali knjigu", ali koja vajda. Tamo se i dalje dogadja mnogo toga. Dok onaj ko je odgovoran ne smisli način odbrane od vandala. Predlozi su različiti.

A što se tiče ovih kanala, koje su razorili pre svega oni kojima su one metalne rešetke bilo potrebne, a potom i "zub vremena", ili loši radovi, tek zaista je tako. A da je tako, evo pogledatje .

Obećavamo da ćemo naći nekoga ko će nam reći kakvi su dalji planovi da se sve ovo sanira !