Uspešno održane obuke za pripremu i realizaciju informativnog programa na radio stanicama u organizaciji RAB Srbija

10. novembar 2019. 08:00 Društvo Pirot Plus Online

Udruženje radio stanica RAB Srbija uz podršku Ministarstva kulture i informisanja organizovalo je seminar za novinare lokalnih radio stanica o temi „Medij kojem se najviše veruje – opravdajmo poverenje slušalaca“. Seminar je realizovan u dve grupe u Hotelu „Mir“ na Zlatiboru.

Seminar su vodile Marina Dimitrić, PR i web urednik RAB Srbija i Nevena Azinović, programski direktor Naxi radija.

Marina Dimitrić rekla je u izjavi za Portal Plus online da je cilj seminara pokazati predstavnicima lokalnih radio stanica koliko je informativni program važan za njihove slušaoce, a najnovija istraživanja su pokazala da se slušaoci okreću lokalnim radio stanicama zbog lokalnih tema. Prema njenim rečima, u diskusiji sa kolegama često se čuje da je na lokalu teško doći do teme i sagovornika, ali ovo je bila prilika da im se ukaže na izvore i načine na koje mogu da dođu do informacija i pripreme lokalne vesti.

Nevena Azinović ističe da je dragoceno čuti iskustva kolega sa lokala jer se razlikuju od iskustva iz Beograda. U interakciji učesnika seminara pokušali smo da damo sugestije, predloge i nađemo rešenja za određene probleme, a jedan od problema koji se javlja je kako lokalne vesti upakovati u dva minuta, objasnila je Azinović.

U pripremi vesti najvažnija je dobra selekcija informacija, rekla je Nevena Azinović i dodala da je radio prijatelj i to treba iskoristiti na što bolji način, ono što mi želimo da čujemo na radiju to treba da damo svojim slušaocima.

Predavanje na ovom seminaru imao je i Vladimir Đoković iz Novinske agencije Tanjug i 013Info koji je sa polaznicima podelio svoje dugogodišnje iskustvo u radu u medijima.

Pored predavanja održane su i interaktivne sesije o lokalnim vestima radio stanica čiji su predstavnici učestvovali u ovom seminaru.

Na seminaru je bila i naša novinarka Sonja Ćirić.