Uspeh pirotskih gimnastičara na takmičenjima u Kruševcu i Pirotu

04. novembar 2019. 07:00 Sport Pirot Plus Online

II kolo jugoistoka Srbije u A programu –pionirska gimnastička liga ženske sportske gimnastike!

U subotu 2.11.2019. je u organizaciji DGK “Napredak Kruševac” i Gimnastičkog Saveza Jugoistoka Srbije u Kruševcu održano II kolo jugoistoka Srbije u takmičarskom A programu za ženske kategorije do 12 godina .

Naš klub predstavljalo je 12 takmičarki u 3 starosne selekcije. Osvojene su 2 pojedinačne medalje Mila Nikolić zlatna medalja u III selekciji ( do 12 godina) i Dina Panić bronzana medalja u i selekciji ( do 8 godina ) .

U ekipnom plasmanu III selekcija u sastavu Mila Nikolić, Dajana Živković i Lea Ćirić osvojile su 3.mesto ekipno.Ovom prilikom naše ekipe u I i II selekciji nisu uspele da se domognu medalja ali su nagovestile sjajne vežbe i perspektivu u narednom periodu.

Zbrajanjem rezultata sa prvog i drugog kola najbolje gimnastičarke sa 3 regiona iz Srbije naći će se 16.novembra na Državnom Finalu po spravama.

Čestitke svim našim takmičarkama na trudu i prikazanim vežbama na ovom takmičenju.

Takmičenje u Pirotu 2.kolo C program ŽSG - Jugoistok Srbije

U nedelju 3.11.2019. je u sportskoj hali Kej u Pirotu održano 2.kolo jugoistoka Srbije u ženskoj sportskoj gimnastici C program.

Takmičenje je sprovedeno u organizaciji Gimnastičkog saveza jugoistoka Srbije i Gimnastičkog kluba Soko 2011. Na takmičenju je učestvovalo oko 110 takmičarki iz 14 klubova.

Naš klub je predstavljalo 11 takmičarki u 3 kategorije. Najuspešnija je bila kategorija kadetkinja u sastavu Mila Đurić, Anđela Mladenović i Mila Antić koja je osvojila 2.mesto ekipno u izuzetno jakoj konkurenciji gde smo uspeli da osvojimo i dve pojedinačne medalje. Mila Đurić osvojila je 1.mesto - zlatnu medalju a Anđela Mladenović 3.mesto - bronzanu medalju .

Ovo je izuzetno veliki uspeh za naše takmičarke i naš klub jer smo uspeli da izborimo kvalifikaciju na Državnom prvenstvu koje će se održati sredinom novembra u Beogradu. U mlađim kategorijama nismo uspeli da dođemo do visokog plasmana gde smo bili ravnopravni u obe kategorije.

*Tekst i foto GK Soko