Uroše Mijalkoviću, neka ti je srećna još jedna, šampionska!!!

27. decembar 2016. 12:30 Sport Pirot Plus Online

...Čekao sam šampiona. Obećao je da će za Novu godinu doći kući. Na maminu kuhinju, da oseti nežnost, toplinu i sve prijatnosti doma, da sa Nešom nastavi treninge u teretani, u Sokolani, na bazenu, da se , konačno, vidi sa dragim drugarima, da oseti dah i duh svog grada.

Ova godina bila je i za njega, kao i za Naš Pirot najuspešnija , ali i najnapronija.

Uroš Mijalković je najbolji primer one naše priče da su Pirot i njegovi ljudi zaista u ovoj godini bili državni prvaci u mnogo čemu.

Uroš Mijalković je za to dobio i priznanja i medalje. Borio se po svetskim metropolama, borio se sa najjačima na svetu, sa samim sobom, povredama, ali je iz svake borbe izlazio jači i bolji.

Šampioni su retka vrsta ljudi. Svesni su trenutnih mogućnosti, realni u ocenama ali i prema sebi idejama i ciljevima .

Uroš Mijalković je došao pre dan- dva na ,,radni odmor,, kako mi je rekao. Dogovorili smo se, ,,u deset na Zatvorenom bazenu,,! Čekao sam , diveći se njegovoj energiji , istovremeno i mirnoći dok je plivao prvi deo planiranih deonica. Bilo mi je drago da gledam još jednu njegovu ,,životnu borbu,,! Drugačiju od svake druge ! Ali , ako se želi uspeh, u životu sve je ravno borbi sa sobom, svojim navikama , željama...

Pre nego da krenemo u razgovor , zamolio me da se ,,vrati u normalu,, jer je prvi deo treninga bio naporan. Prošetao je, vratio brzo u normalne vrednosti otkucaje i razgovor je počeo. Odlučio sam da razgovoramo na potpuno drugačijoj poziciji!! Malo simbolike, sedeo je na startnom bloku, za koji sam želeo da simbolizuje njegov skok u godinu u kojoj , tajkodje, želi titule, radosti, ali i sve ono što karakteriše njegovu svestranu ličnost. Faklultet, video igrice po kojima će ga , kao i po karateu, svet upamptiti, zdravlje, da ga Bog čuva, da njegov Pirot nastavi da raste...

Obećao sam šampionu da razgovor neće trajati duže od 15 minuta i da neću da ,,kradem,, vreme i menjam program koji je sebi postavio za danas. A imao sam još hiljadu pitanja. Ono čime sam , dok se vraćao u bazen da pliva ,,deonice,, kraul, prsno... bio svestan da naš Uki ima svoje ime i prezime i da o Urošu Mijalkioviću , pišu i znaju mnogi svetski mediji. Zbog toga sam smatrao da je za našu, pirotsku priču ovo bilo dovoljno!!!

I na kraju još ovo. Bila je to priča o našem šampionu na naš pirotski način. O njemu, rekoh, znaju i mnogi, mnogi drugi!

Evo okrenite sledeću stranicu na našem Portalu,eno vam još jedne priče o našem Ukiju , prvaku Države i sportsklom i ljudskom simbolju ovog našeg Grada na koga je i on kao i svi mi, neizmerno ponosan. Priča nije samo sportal, jer uroš Mijalković je kreenuo da osvaja različite svetove, verujemo i titule! Sve tamo do Tokija i sledeće Olimpijade!!!

Uroše Mijalkoviću, srećna ti Nova, šampionaska!!!