Uroš Mijalković uskoro na Premijer ligi u Šangaju. Narednih dana sa Nenadom Đorđevićem, treninzi u Beogradu !

23. maj 2019. 09:00 Sport Pirot Plus Online

Premier League Shanghai, june 7.-9. sledeće je veliko, svetsko takmičenje na kojem će učestvovati Uroš Mijalković , šampion Srbije u disciplini -84 kg.

Nenad Djordjević, Urošev trener, rekao nam je da će narednih dana u Beogradu raditi posebne treninge sa najboljim pirotskim sportistom.

Krajem nedelje, tri dana biću u Beogradu. Uroš se žalio na povredu, želim da sve to proverimo, da rad prilagodimo njegovom trenutnom zdravstvenom stanju. Biće to treninzi oporavka do stepena dokle Uroš može da izdrži napore. Do Šangaja nema mnogo vremena. Za nas je Premijer liga veoma bitna.

Uroš je na poslednjim takmičenjima "podigao" formu , očekujemo da već u Šangaju , ukoliko posluži žreb, postigne odličan rezultat, rekao je Nenad Djordjević, trener koji je "stvorio" najboljeg pirotskog sportistu !

Za Premijer ligu u Šangaju prijavljena su 43 takmičara u kategoriji -84 kgr. iz 28 zemalja. U Šangaju će se boriti oko 600 karatista iz preko 60 zemalja.

Premijer liga u Šangaju je četvrta ove godine. Do sada su se održala nadmetanja u Parizu, Dubaiu, i Rabatu. Do kraja godine slede svetski karate spektakli u Tokiju, Moskvi i Madridu.

Prema rečima Nenada Djordjevića za Uroša će svaki nastup na svetskoj sceni biti značajan zbog bodova, ali će sigurno Premijer liga u Parizu u januaru iduće godine , za našeg šampiona možda biti i najbitnija.