Uroš Mijalković ekskluzivno iz Salcburga, gde sutra počinje Serija A: Konkurencija je "jeziva"! Čak 170 takmičara u mojoj grupi! Prvi protivnik Rus!! Stigle prve fotografije!

01. mart 2019. 05:00 Sport Pirot Plus Online

U svetskom karateu počela su, pored Premijer lige i takmičenja u Seriji A. Ovo je nadmetanje najboljih svetskih karatista, gde pravo nastupa imaju svi karatisti koje savezi ili klubovi odluče da pošalju. U Premijer ligi se nadmeću samo prvih 100 na rang listama.

Kada smo u predvečerje svetskog takmičenja, oko 19 časova, čuli Uroša Mijalkovića i dobili ekskluzivne fotografije iz Hale gde će biti borilišta, kratko nam je rekao da nikada nije bila veća gužva na nekom takmičenju kao u Austriji.


- Žreb je "jeziv". Rekordan broj karatista u mojoj kategoriji, čak 170. Počinjemo su subotu u 8 časova. Biće naporno. Ponovo taj žreb. Rus je u prvom kolu. Dalje nisam gledao. Ovde je velika gužva "million" ljudi! Imam pravo da se nadam. Spreman sam, verujem u sebe, ali sport je to. Karate je težak sport. Trenutak odlučuje. Čujemo se sutra, nadam se da ću biti srećniji nego u Parizu. Pozdrav za moje Piroćance, rekao nam je Uroš i veza se prekinula..

Na sajtu WKF federacije, gde možete pratiti prenos na sportdata.rs , preuzeli smo podatke koji zadivljuju.


Na takmičenju Serije A u Salcburgu ( Nemci pišu Salzburg) učestvovaće 2.057 takmičara u 11 kategorija. Karatisti dolaze iz 57 nacija. Najviše ih je iz Italije 217, Japana 97, Francuske 89, Rusije 85, Španije 84, Nemačke 67, Srbije 60, Hrvatske 41 takmičar.Uroš Mijalković je poslednji par u Grupi TRI. Njegov potivnik u drugom kolu, u prvom su obojica slobodni, je Rus Vladimir Orlov. Ukoliko bi naš šampion pobedio Rusa, sastao bi se sa pobednikom meča Španac Ibanez i pobednik meča Daović Crna Gora i Jandijev Belorisija.

Čekamo , kao i svaki put kada je naš Uki na svetskim takmičenjima vesti, nadajući se uvek, da će biti bolje.

Šampione srećno, čekamo da krene, možda već u Salcburgu!!