Učenici iz Proseka posetili školu u Poljskoj Ržani

09. oktobar 2019. 12:30 Društvo Pirot Plus Online

Povodom Dečije nedelje izdvojeno odeljenje Osnovne škole „8. septembar“ u Poljskoj Ržani danas je ugostilo učenike jednog odeljenja Osnovne škole „Đura Jakšić“ iz sela Prosek kod Niša. Tom prilikom održane su likovne i sportske aktivnosti.

Tokom Dečije nedelje sa decom u školama se najčešće govori o dečjim pravima i sve aktivnosti su prilagođene toj temi i ukazivanju na značaj dece u društvu.

Deca, sa kojom smo razgovarali u školi u Poljskoj Ržani, podelila su sa nama dečja prava koja znaju, a govorila su nam i o današnjoj aktivnosti.

U okviru likovne aktivnosti deca su na hamer papirima iscrtavala otiske ruku i pisala poruke o drugarstvu, a kasnije su u dvorištu škole održane sportske aktivnosti.

U školi "Đura Jakšić" u Proseku radi naš Piroćanac Srđan Đorić. Njegovi učenici su izrazili želju da posete njegov grad, a on je to organizovao baš u okviru Dečije nedelje. Sa decom iz Proseka bili su i njihovi roditelji. Aktivnost nosi naziv "Izlet sa roditeljima i poseta drugarskoj školi". Ovom prilikom, na obostrano zadovoljstvo, dogovorena je buduća saradnja, pa će deca iz Poljske Ržane uzvratiti posetu drugovima u Proseku.