"Jagnjijada" u Krupcu sutra, 18. maja. Promoter manifestacije, popularni glumac, Milan Lane Gutović

17. maj 2019. 09:00 Društvo Pirot Plus Online

U subotu, 18.maja, u selu Krupac biće održana tradicionalna, peta po redu, manifestacija "Jagnjijada 2019", na kojoj će se veliki broj ekipa nadmetati u pečenju staroplaninskog jagnjeta na ražnju, u vurnji, pod vršnjikom i na druge načine. Ove godine će se manifestacija održati pored Doma kulture u centru sela. Prometer ovogodišnje manifestacije biće naš poznati glumac Lane Gutović. Manifestaciju organizuju Mesna Zajednica Krupac i Udruženje žena "Klok" uz podršku Grada Pirota i Turističke organizacije Pirot. Prema rečima potpredsednika MZ “Krupac” i jednog od organizatora, Nebojše Kostića, interesovanje je na nivou prethodnih godina, a novina je da će se ovom prilikom montirati “vejnik” većih dimenzija sa organozovanom poslugom i muzikom

Svi zainteresovani za učešće na Jagnjijadi treba da se jave organizatorima kako bi se dogovorili oko izbora mesta gde će se peći jagnjad. Takodje, i prodavci suvenira i drugih proizvoda domaće radinosti trebalo bi da se dogovore sa organizatorom oko postavljanja svojih tezgi.

Jedan od naprednijih poljoprivrednika u Krupcu, odbornik u skupštini grada Pirota, Zoran Ćirić, vlasnik Mlekare „Ćirko“ , smatra da je manifestacija od izuzetnog značaja za popularizaciju stočarstva i opstanka sela. Ćirić je veoma zadovoljan što će njegov prijatelj, poznati glumac, Milan Lane Gutović, biti promoter Jagnjijade.

Svečano otvaranje Jagnjiijade je u 12 časova, a dva sata kasnije i proglašenje pobednika.