U subotu na Stadionu kraj Nišave – više od derbija! Radnički – Trajal, Marko i Laza, guma VS gume !

29. avgust 2019. 16:00 Sport Pirot Plus Online

Prva liga

6.kolo

Stadion kraj Nišave , 17 h

Pirot: Radnički - Trajal Kruševac

Foto LŽ

Kakav će to "sudar" biti! Radnički - Trajal ! U nekoliko navrata, do sada, trčali su trku zajedno. Ruku na srce, Trajal je decenijama više asocirao na gume iz Kruševca, nego na jak fudbalski kolektiv.

Vremena se menjaju i Trajal je poslednjih nekoliko godina dobro organizovan Klub koji ima sve ono što je potrebno da ga možete uzimati za primer. Kako ništa nije slučajno, dobra organizacija, rukovodstvo koje zna šta valja činiti, kompletna logistika, sve to, doprinelo je da Trajal ove godine "pogledava" sa vrha tabele.

Kakav će to sudar biti. Marko u Radničkom, Laza u Trajalu. Igrajući fudbal, Laza je nosio dres omladinske ekipe OFK Beograda, Marko je karijeru počinjao u radu. Laza je godinu dana stariji ali su u brojnim utakmicama bili protivnici. Kasnije su im se putevi razdvojili mada su ostali dobri prijatelji, veoma bliski saradnici.

Da ova priča o dvojice beogradskih trenera bude još zanimljivija, Goran Lazarević stigao je u Pirot i radio dobro u Radničkom. Nešto kasnije, prošlog novembra, Marko Vidojević vratio se u Pirot, gde je radio sa Vignjom u vreme sjaja Radničkog, kada je Tref bio predsednik.

Marko i Laza i danas su dobre kolege. Čuju se, razmenjuju informacije. Igraju trening utakmice. I sve tako, do nedelje, kada će ponovo kao nekada kada su igrali u OFK i Radu, biti protivnici. Prijatelji , naravno, ostaju!

U nedelju je značajan meč za Radnički i Trajal. Za trenere Marka Vidojevića i Gorana Lazarevića.

Lazarević je "krenuo" odlično , osvojio devet bodova iz tri utakmice, u poslednje dve zastao.

Vidojević je nesrećno prošao u Kragujevcu, a potom , ostalim mečevima – bez poraza . Ostaje , naravno žal za bodovima protiv Zlatibora. Da je ostao rezultat do 86.minuta, sada bi Trajal i Radnički, Laza i Marko bili na vrhu tabele.

Zbog svega što se dogadja, zbog rivalstva , bodovnog salda, ovaj meč u nedelju je više od derbija Ko dobije, biće na vrhu, ko pobedi dobija novu energiju za ono što dolazi. Ko dobije od dva trenera prijatelja, koje Pirot , inače, poštuje, sigurno da će pamtiti ovaj meč na poseban način. Fudbal je to , brat brata želi da pobedi u tih 90 minuta .

U redovima Radničkog, stanje redovno. U utorak su Tolić, Milenković, Vlajković, Kostić Milutinović "trčali krugove" sanirali lakše povrede, neki su dobili još dan odmora i stigli u sredu, a danas na trenigu radi kompletna ekipa od 24 fudbalera. Juče je jedna kombinacija tima igrala protiov "Cara" u Nišu. Neki su potvrdili vrednosti i kandidaturu za prvih 18, drugi se nameću...

Za tim u derbiju konkurišu:

Šuljagić, Cvetanović, Vlajković, Radičević, Mančić, Spasojević, Tolić, Dojkić, Pobulić, Marković, Milenković, Mirković, Edoa Gui Serge, Spasić, S. Petrović, Kostić Milutinović, Joseph Owusu Bempah, Radivojević.

6.kolo

Rezultati

Sledeće kolo

Kako ćemo u nedelju pratiti utakmicu zaista još ne razmišljamo. Kako mnogi rekoše, neki ljudi u Radničkom ne zaslužuju da tamo budu i da im se poklanja tolika pažnja. Svaka čast fudbalerima i Marku, ali sve ostalo tamo je velika, nevidjena bruka. Videli smo Zvezdinu utakmicu u Evropi. Porad terena na stotine fotoreportera, izjave u miks zoni pored terena, konferencija za novinare na Stadionu. Ovde kod nas, foto fejsbuk i mali potrčko imaju pravo da se negde "gurnu" oko terena sumorno pusto !! Ali, dokle bre , predsedniče Nikoliću.

Tim Radničkog pre početka utakmice još uvek ne može da se snimi.

Svaka priča o Radničkom trebalo bi da počinje i da se završava fudbalskim pogonom. Sve ostalo i svi ostali i dalje kao da žive i rade u nekom svetu neznanja i bunila. Sumnjam da se mogu "probuditi"! Možda onda kada im neko , konačno, pokaže put . Da ne brukaju ovaj Klub i grad pred svetom, zaista ih ne bi trebalo pominjati. Ovako, neznanje im je preskupo za fudbalske vrednosti koje Radnički ima!

Toliko o tome . Uvek treba verovati u bolje. Dodjite vi u nedelju da bodrimo Marka i njegove momke. Ostali , ama najmanje su bitni !

Svaka priča o Radničkom počinje i završava se fudbalskim pogonom. Sve ostalo i svi ostali i dalje kao da žive i rade u nekom svetu neznanja i bunila. Sumnjam da se mogu "probuditi"! Možda onda kada im neko , konačno, pokaže put. Da ne brukaju ovaj Klub i grad pred svetom, zaista ih ne bi trebalo pominjati. Ovako, neznanje im je preskupo za fudbalske vrednosti koje Radnički ima!

Toliko o tome . Uvek treba verovati.