U Privrednoj komori Pirot upriličen prijem za dobitnike medalja i plaketa na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

20. maj 2019. 15:30 Privreda Pirot Plus Online

U prostorijama Ugovorne okružne privredne komore Pirot danas je organizovan prijem za dobitnike medalja na velikom Medjunarodnom poljoprivredom sajmu u Novom Sadu. Proizvođače iz Pirota, sa ukupno petnaest osvojenih medalja, pozdravili su gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, predsednik UOPKP, Dragan Kostić i generalni sekretar Opteg udruženja preduzetnika Pirota, Veroljub Mihajlović.

Opšte udruženje preduzetnika Pirot dobilo je diplomu sa posebnim priznanjem , Povelju Novosadskog sajma za kvalitet, tri srebrne i dve zlatne medalje osvojilo je Preduzeće „Mleko Ćirko“ iz Krupca, Plaketu Novosadskog sajma za kvalitet osvojila je Mlekarska škola iz Pirota, dve zlatne i dve srebrne medalje za svoje proizvode, Doo Degustacioni centar „Boemska potkovica“ pirotska peglana dobitnik je Velike zlatne medalje i zlatne medalje za Midžorsku poludivlju Pirotsku peglanu, „ Mrnjak“ i UR „Vito 3 po zlatnu medalju za Pirotsku peglanu, Hipoposlovi Pirot –zlatna medalja, plaketa je dodeljena i Fondu za razvoj poljoprivrede grada Pirota za doprinos razvoja Pirotske peglane.

Predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Pirot, Veroljub Mihajlović, je izuzetno zadovoljan da su pirotski proizvodi i ove godine ocenjeni najvišim ocenama. Za poslednjih sedam godina osvojeno je osamdeset medalja.

Profesor Mlekarske škole „Dr Obren Pejić“ iz Pirota, Aleksandar Mančić, kaže da on i njegovi saradnici mogu biti ponosni na osvojene četiri zlatne medalje. On smatra da je ovo još jedna potvrda kvaliteta proizvoda i renomea koji Škola uživa.

Veliko je zadovoljstvo kada dobri rezultati opravdaju ulaganja izjavio je, pored ostalog, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, povodom zapaženog nastupa proizvodjača iz Pirota na Medjunarodnom poljprivrednom sajmu u Novom sadu. Takodje, ulaganja koja grad obezbedjuje bila bi uzaludna da nema proizvođača, Pirot i tu može biti zadovoljan, istakao je Vasić.

Jedan od dobitnika zlatne medalje na Novosadskom sajmu, Dragiša Jovanović, smatra da osvojene medalje i priznanja imaju dodatnu vrednost s obzirom da su osvojene u veoma oštroj konkurenciji koju čine i industrijski proizvođači.