Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 09.08.2019. | objavio Plusonline

0

U planu još obuka u Pirotex-Trikou za upošljavanje osoba sa invaliditetom

Preduzeće “Pirotex-Triko” u Pirotu od 1998. godine upošljava osobe sa invaliditetom. Desetak godina kasnije preraslo je u preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i upošljavanje osoba sa invaliditetom u cilju njihovog osposobljavanja za odgovarajući posao, zapošljavanje i održavanje zaposlenja i napredovanje.

Danas preduzeće radi jako dobro, ima 28 zaposlenih, a kada su aktivnosti povećane radi se i u tri smene, izjavila je za Portal Plus online direktorka Marija Milošević Simonović. Njihove osnovne delatnosti su: profesionalna rehabilitacija, proizvodnja ćilima, prerada proizvoda od granulate, reciklaža i flekso štampa.

Ovom prilikom direktorka preduzeća “Pirotex-Triko” najavila je da će u daljem periodu biti još obuka i upošljavanja osoba sa invaliditetom, podsećajući da su nedavno završili dve obuke – jedna je pomoćnik tkalja za izradu pirtskog ćilima i druga za preradu proizvoda od granulata.  

Marija Milošević Simonović kaže da su u pregovorima sa Akademijom Čačak za koju će uraditi obuku pakovanje i etiketiranje proizvoda, a javila im se i Nemačka humanitarna organizacija „Help“ koja želi da finansira jednu obuku. Očekuju i da se iduće godine ukine zabrana zapošljavanja čime će biti u prilici da uposle još radnika.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline