Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 09.08.2019. | objavio Plusonline

0

U planu još obuka u Pirotex-Trikou za upošljavanje osoba sa invaliditetom

Preduzeće “Pirotex-Triko” u Pirotu od 1998. godine upošljava osobe sa invaliditetom. Desetak godina kasnije preraslo je u preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i upošljavanje osoba sa invaliditetom u cilju njihovog osposobljavanja za odgovarajući posao, zapošljavanje i održavanje zaposlenja i napredovanje.

Danas preduzeće radi jako dobro, ima 28 zaposlenih, a kada su aktivnosti povećane radi se i u tri smene, izjavila je za Portal Plus online direktorka Marija Milošević Simonović. Njihove osnovne delatnosti su: profesionalna rehabilitacija, proizvodnja ćilima, prerada proizvoda od granulate, reciklaža i flekso štampa.

Ovom prilikom direktorka preduzeća “Pirotex-Triko” najavila je da će u daljem periodu biti još obuka i upošljavanja osoba sa invaliditetom, podsećajući da su nedavno završili dve obuke – jedna je pomoćnik tkalja za izradu pirtskog ćilima i druga za preradu proizvoda od granulata.  

Marija Milošević Simonović kaže da su u pregovorima sa Akademijom Čačak za koju će uraditi obuku pakovanje i etiketiranje proizvoda, a javila im se i Nemačka humanitarna organizacija „Help“ koja želi da finansira jednu obuku. Očekuju i da se iduće godine ukine zabrana zapošljavanja čime će biti u prilici da uposle još radnika.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline