U Pirotu do idućeg utorka promenljivo vreme! Za Bogojavljenje bez padavina, temperatura 7 stepeni!

17. januar 2018. 06:00 Društvo Pirot Plus Online

Jače naoblačenje s kišom koje se danas očekuje u Srbiji brzo će se premeštati u toku dana sa severa ka jugu. U pojedinim krajevima ledena kiša. Lokalno su mogući i kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod, upozoravajući na kišu koja će se lediti na tlu.

U Timočkoj Krajini će se, zbog niske temperature, kiša lediti na tlu. Posle podne i uveče u većem delu kiša će preći u sneg, dok se na severu očekuje postepeni prestanak padavina, a u toku noći delimično razvedravanje.

Posle podne i uveče vetar će u svim krajevima biti u pojačanju, dok su ponegde mogući i udari olujne jačine.

Najniža temperatura biće od dva do sedam stepeni, a najviša temperatura od pet na severozapadu do 12 stepeni na jugoistoku Srbije, posle podne i uveče u osetnijem padu.
Temperatura će biti oko šest stepeni, tokom dana u padu, a uveče oko nule. Ivan Dimitrov iz Meteorološke stanice u Dimitrovgradu rekao nam je podatke zabeležene u 11 časova . T=6 stepeni; P=948 mb. Vetar = jugoistočni 4-6 m/sek. Min.noćas = 0 stepeni, maksimalna juče 7 stepeni. Debljina snežnog pokrivača u Pirotu i Dimitrovgradu 3 cm. u Babušnici 1 cm.

Weather 2Umbrella , prognoza vremena za Pirot narednih dana

RHMZ: Kakvo nas vreme očekuje u narednim mesecima 2018.

JANUAR
Januar će biti mnogo topliji u odnosu na prethodne godine. Nešto jače zahlađenje koje će biti oko -5 stepeni Celzijusa očekuje se 20. januara i tada će pasti nešto veći sneg. Dnevne temperature će u prvom delu meseca dostizati i 11 stepeni, ali to neće dugo potrajati.
FEBRUAR

Tokom februara nas očekuje promenljivo vreme sa više kišnih dana i malo snega. Temperatura će i u drugom mesecu biti iznad proseka. Maksimalna temperatura u februaru biće oko 10 stepeni Celzijusa sredinom meseca, dok se krajem meseca očekuje najniža, koja će biti oko -6 stepeni Celzijusa.
MART
Prvih 10 dana u martu će vreme biti promenljivo, sa vrlo slabom susnežicom. Trećeg dana u mesecu očekuje se manji jutarnji mraz, dok će 10. biti kišovito sa pojačanom košavom. Temperature će u poslednjoj trećini meseca prelaziti 20. podelak na Celzijusovoj skali.

APRIL
Srednja maksimalna temperatura vazduha u aprilu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,6 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom aprila biće oko 19 stepeni.
Mesečna suma padavina tokom aprila biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 4 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini aprilska suma padavina iznosiće oko 59 mm.