Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 22.01.2018. | objavio Plusonline

0

U Pirotu danas sneg, do kraja nedelje bez padavina, biće sunčanih dana!

    Srdjan Minić, vlasnik Preduzeća ,,Srdjan Minić,, koje za račun Javnog preduzeća za planiranje i uredjenje gradjevinskog zemljišta radi na uklanjanju snega sa lokalnih puterva, rekao nam je da je ovog vikenda bilo dosta posla. U subotu je u Gornjem Visoku, prema Dojkincima bio metar snega, zbog čega su bili na terenu i uklanjali sneg sa puta. U subotu se radilo i prema Brlogu i Jelovici.

      Danas je jedna ekipa ovog preduzeća osposobljavala za saobraćaj Kružni put. Druga ekipa je jutros rano na uklanjanju snega sa lokalnih puteva prema Bazoviku, Orlji, Šugrinu, Cerovi i Temskoj. Po završetku ovog posla, radiće se na lokalnim pravcima prema Ragodešu i Rudinju. Ekipe imaju kamion i raonik. Zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije u Pirotu, Vidojko Panajotović, kaže da se blagovremno intervenisalo, ali da su državni putevi, koji nisu pod ingerencijom lokalne samouprave, u jutarnjim satima bili teško prohodni, pre svega prema Knjaževcu, gde je kod Cerove, Šugrina i Mirkovaca sneg bio visine iznad trideset santimetara.

       Radnici  Komunalca, prema rečima Dragana Mančića, rukovodioca Zimske službe, od 4 časa jutros su u gradu. Bačena je so na  ulicama mostovima, pešačkim prelazima, uklanjan sneg sa trgova. 

         Iz Hotela StarA rekli su nam da na kolovozu ima 20 cm snega i da se bez zimske opreme ne ide na put. Kažu da ekipe Preduzeća za puteve juče i danas nisu prolazile ovim pravcem. S obzirom na organizaciju rada, zaposleni u ispostavi u Pirotu, nemaju odobrenje iz Niša da nam daju informacije. U Nišu, teško nalazimo odgovorne. Iz Hotela su nam rekli da na pojedinim mestima na putu ima nameta.

 Stevan Aleksov iz Meteorološke stanice rekao nam je da je u Dimitrovgradu palo 11 cm. snega, u Pirotu 7 cm.,  u Babušnici 18. cm. cm. snega

 Podaci zabeleženi u 11,30 minuta u Dimitrovgradu

T= 0 stepeni, P=958 mb.; Vlaga 80 % ; Vetar  jugoistiočni 4 m/sek.

 Minimalna noćas = -1, maksimalna juče 1 stepen.  

 Weather 2Umbrella prognoza vremena za Pirot za naredne dane

 

 

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline