U Pirotu danas sneg, do kraja nedelje bez padavina, biće sunčanih dana!

22. januar 2018. 11:50 Gradska hronika Pirot Plus Online

Srdjan Minić, vlasnik Preduzeća ,,Srdjan Minić,, koje za račun Javnog preduzeća za planiranje i uredjenje gradjevinskog zemljišta radi na uklanjanju snega sa lokalnih puterva, rekao nam je da je ovog vikenda bilo dosta posla. U subotu je u Gornjem Visoku, prema Dojkincima bio metar snega, zbog čega su bili na terenu i uklanjali sneg sa puta. U subotu se radilo i prema Brlogu i Jelovici.

Danas je jedna ekipa ovog preduzeća osposobljavala za saobraćaj Kružni put. Druga ekipa je jutros rano na uklanjanju snega sa lokalnih puteva prema Bazoviku, Orlji, Šugrinu, Cerovi i Temskoj. Po završetku ovog posla, radiće se na lokalnim pravcima prema Ragodešu i Rudinju. Ekipe imaju kamion i raonik. Zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije u Pirotu, Vidojko Panajotović, kaže da se blagovremno intervenisalo, ali da su državni putevi, koji nisu pod ingerencijom lokalne samouprave, u jutarnjim satima bili teško prohodni, pre svega prema Knjaževcu, gde je kod Cerove, Šugrina i Mirkovaca sneg bio visine iznad trideset santimetara.

Radnici Komunalca, prema rečima Dragana Mančića, rukovodioca Zimske službe, od 4 časa jutros su u gradu. Bačena je so na ulicama mostovima, pešačkim prelazima, uklanjan sneg sa trgova.

Iz Hotela StarA rekli su nam da na kolovozu ima 20 cm snega i da se bez zimske opreme ne ide na put. Kažu da ekipe Preduzeća za puteve juče i danas nisu prolazile ovim pravcem. S obzirom na organizaciju rada, zaposleni u ispostavi u Pirotu, nemaju odobrenje iz Niša da nam daju informacije. U Nišu, teško nalazimo odgovorne. Iz Hotela su nam rekli da na pojedinim mestima na putu ima nameta.

Stevan Aleksov iz Meteorološke stanice rekao nam je da je u Dimitrovgradu palo 11 cm. snega, u Pirotu 7 cm., u Babušnici 18. cm. cm. snega

Podaci zabeleženi u 11,30 minuta u Dimitrovgradu

T= 0 stepeni, P=958 mb.; Vlaga 80 % ; Vetar jugoistiočni 4 m/sek.

Minimalna noćas = -1, maksimalna juče 1 stepen.

Weather 2Umbrella prognoza vremena za Pirot za naredne dane