U nedelju u Pirotu "kralj" dočekuje "Cara"!

17. maj 2019. 11:00 Sport Pirot Plus Online

Srpska liga Istok

30.kolo

Stadion Kraj Nišave

Pirot: Radnički – Car Konstantin

Koristim ponovo metaforu na početku najave tridesete utakmice! U nedelju na Stadionu kraj Nišave "kralj" dočekuje "Cara"! U žargonu postoji upravo to "bravo kralju" ili "bravo care". Šalu na stranu, ako je upšte šala, ekipa Marka Vidojevića "kraljevski" je odigrala prolećnih 12 utakmica bez poraza, a gol razlika za dužno poštovanje, 38 datih, primljena samo tri gola.

Dakle, Radnički iz Pirota je čisto fudbalskim načinom "protutnjao" ovog proleća "kroz sela i gradove" i fudbalskoj Srbiji pokazao da se Prvoj ligi vraća jedan fudbalski, infrastrukturno, organizaciono, finansijski stabilno, jedan od, po tradiciji, poznatih srpskih klubova.

Ono što je, takodje, vredno i što treba kazati to je da je Radnički većinu rivala pobedjivao ubedljivo, da nije bilo utakmica "iz keca u dva" ili "iz iksa u kec" kako to obično govore oni kojima je kladionica "mila i draga" i veoma značajna kao "izvor dobrih prihoda"

Radnički je Klub grada Pirota, finansira se narodnim parama, dobija godišnje nešto više od 20 miliona! Nema privatnih para, nažalost ili na sreću, predsednik Kluba je ozbiljan čovek i poštovani privrednik, što isključuje svaku pomisao "naučnika" da i pirotski klub čini ono što možda drugi rade.

Možda ste zapazili kako je odigrana juče jedna utakmica.

Ali ostavimo se toga. Čist obraz, fudbalski kvaliteti, odličan trener, primerni fudbaleri, dobra atmosfera u ekipi, poštovanje svih dogovora izmedju predsednika i fudbalera, već su postali karakteristika Kluba sa obala Nišave.

"Kralj", fudbalski, ovog proleća spreman je da se nadigrava sa jednom od najboljih ekipa u Ligi. Predsednik niškog kluba Milivojević, popularni "Drvce" na način za divljenje, godinama uspeva da čuva ovaj Klub, za koji se, pre svega, igra iz ljubavi i za skromne novce.

Mečevi ova dva tima uvek su bili posebno interesantni, rezultatski neizvesni. Ubedjeni smo da će tako biti i u nedelju.

Marko Vidojević nema glavobolje oko sastava tima. Svi su zdravi, spremni i orni. Utakmica za Kup, pokazala je da ima dva kvalitetna tima i da je "roster" na koji može da računa Vidojević ubedljiv.

Dimitrije Pobulić, igrama i golovima, pokazao je da je u Radnički došao veoma kvalitetan fudbaler, dobar momak, koji upravo to i ističe. Razgovarali smo po završetku Kup utakmice. Fudbaleri koji su prepodne trenirali, došli su da bodre drugare.

Nebojša Radičević, odigrao je prvo poluvreme. Nametnuo se treneru, zamenjen je da bi bio odmoran za nedeljni meč.

Marko Vidojević trener lidera, bio je zadovioljan igrom ekipe protiv tima iz Bele Palanke. Jeste da rival nije uspeo da bude ravnopravan, ali, tim Radničkog koji je pobedio sa 5:0 imao je pojedince koji s pravom konkurišu za najbolji sastav. Vidojević respektuje "Cara" očekuje dobru igru i nastavak pobedničke serije.

Tok utakmice možete pratiti na našem Portalu "iz minuta u minut".

Sledeće kolo