Narednih dana bez minusa, dnevne temperature iznad proseka

10. decembar 2019. 11:40 Društvo Pirot Plus Online

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Srbiji će danas biti oblačno i hladnije vreme, u većem delu dana s kišom, dok se u planinskim predelima očekuje sneg i stvaranje ili povećanje snežnog pokrivača. U istočnoj i jugoistočnoj Srbiji danas će biti suvo vreme, dok se tokom noći očekuju slabe padavine.Duvaće slab i umeren, južni vetar, u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura biće od minus jedan na istoku zemlje do osam stepeni na zapadu, a najviša od šest do deset stepeni. Temperatura će posle podne biti u osetnijem padu u odnosu na pre podne.

U sredu pretežno oblačno, malo hladnije ujutro i pre podne ponegde sa slabom kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab, severni severozapadni, u Donjem Podunavlju i na jugu Banata uveče jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 3, najviša od 2 do 6 stepeni. Četvrtak - Umereno do potpuno oblačno, malo toplije u većini mesta suvo, uveče i u toku noći ponegde sa kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od -1 do 3, najviša od 5 do 10 stepeni. U petak oblačno, tokom noći na severu i zapadu ponegde sa kišom. Vetar umeren, jugoistočni, krajem dana na jugu Banata i jak. Najniža temperatura od 0 do 3, najviša od 7 do 12 stepeni. U subotu oblačno, hladnije mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Od nedelje suvo i toplije.

U Pirotu u 11 časova T-6 stepeni, Vl-66%, Pr-966mb, Vt- istočni i jugoistočni 2m/s.

Biometeorološka prognoza

Meteorološke prilike biće relativno nepovoljne za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba, a oprez se savetuje hipertoničarima i astmatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su reumatski bolovi, pospanost i glavobolja.