Tugomir Cvetković, direktor OŠ "Vuk Karadžić" Pirot: Još jedna plodonosna godina za nama!

06. novembar 2019. 12:30 Društvo Pirot Plus Online

Osnovna škola " Vuk Karadžić" obeležava 204. godine rada. Tim povodom u školi su organizovane brojne aktivnosti, a mi smo razgovarali sa direktorom Tugomirom Cvetkovićem o najznačajnijim rezultatima u protekloj godini.

Cvetković kaže da je ova škola, najstarija u gradu i okrugu, iznedrila mnogo velikih ljudi, poznatih širom sveta. Svake godine učenici ostvaruju izvanredne rezultate na brojnim takmičenjima, nastavnici se redovno usavršavaju, a napravljena je i dobra atmosfera u školi kada su u pitanju vannastavne aktivnosti.

Pored redovnih aktivnosti OŠ „Vuk Karadžić“ radi na izradi projkta kojim će aplicirati kod Japanske ambasade za zamenu stolarije u školi, najavio je direktor Tugomir Cvetković i dodao da su u planu projekti i za rekonstrukciju fiskulturne sale i uređenje fasade.

Kada je u pitanju obeležavanje godišnjice škole aktivnosti su počele prošle nedelje. Cvetković kaže da su održana takmičenja, likovni i literarni konkurs, a do kraja nedelje biće organizovana dodela nagrada za učenike, učesnike konkursa, druženje sa penzionerima i Svečana akademija.