Tu oko nas – rubrika koja govori o našim karakterima

13. septembar 2018. 10:00 Društvo Pirot Plus Online

Audiatur et altera pars

Ne znam kako kolege u Regionalnoj, stoje s latinskim, pretpostavljam da bi bar poverenik NUNS-a to znao kao urednik, tek, u našem poslu postoji ono pravilo, koje zaista održava profesionalnost i karakter, dakle, obaveza da se uvek čuje i druga strana!

Da se razumemo, naša priča o "Velikoj Lukanji" dinamici proizvodnje struje, ispuštanju vode u Nišavu, poštovanju režima rada, imala je za cilj da samo konstatuje trenutno stanje i zatraži odgovore. Ne od HE Pirot, jer zna se da je to vršna energana, naša HE reaguje po nalogu glavnog dispečera . Poslali smo posle reportaže iz "Velike Lukanje" gospodinu Miloradu Drči, na preporuku direktora HE Pirot, zahtev da nam objasne rad HE Pirot od 15. avgusta i odobre direktoru Stojanoviću izjavu o proizvodnji struje i remontu. To je inače stalna praksa.

Pošto je Milorad Drča smatrao da treba da saopšti stav, mi smo njegov tekst objavili . Pošto je bilo nekih kvalifikacija koje ne stoje, posebno onaj da smo ,,zlonamerno,, pisali , to smo smatrali da treba pojasniti naša saznanja koja imamo! Za razliku od drugih medija koji obično ćute kada je nešto malo složenije, mi znamo sve detalje o radu HE Pirot. Tekst smo objavili na Portalu, jer smo bili u obavezi da javnost bude upoznata da su nam relacije potpuno jasne i da nam bilo kakvo neslaganje nije bio cilj, već samo pojašnjenje za one koji su nas često zvali i pitali o nivou vode u Zavojskom jezeru i kada će moći da se kupaju u Nišavi.

I to je bilo sve.

Pošto ,,iz zdravstvenih razloga,, ne gledam i ne čitam pirotske medije, javili su mi da je reginalna tv juče na sva zvona čitala saopštenje koje je Milorad Drča uputio samo nama, ali je kasnije preko HE Pirot prosledjeno i drugim pirotskim medijima! Imamo originalan mejl!

Da li su u TV Pirot jedva dočekali da nadju razlog da bi ,,pucali,, na Redakciju koja prednjači u istinitosti, brzini i kvalitetu informacija, tek, dali su sebi autogol jer je narodu bila jasna njihova namera.

Da im je neko preveo, ako nisu znali šta znači Audiatur et altera pars , oni bi, da je bilo imalo profesionalnosti i korektnosti, pozvali da preuzmu i naš tekst. Ili to samo rade onda kada njima odgovora. Uz odredjene korekcije, naravno!

Uostalom postoji i ono da svako piše svoju istioriju. Narod nije naivan, sve gleda, sve čuje, ali i sve vidi!

................................................................................................

Pazi 220 !

Sinoć, ovo je ne znam koji put, od restorana Gazela do mosta istog naziva, video sam električni stub sa koga je ukraden poklopac. Žice ogoljene, izašle, pretile su da se dogodi neslućena nevolja . Tamo niže, na nekoliko stubova, ploče su ,,osigurane,, izolir trakom.

Bilo je veče, pozvao sam dežurnu službu Distribucije i prijavio problem. Nisam jutros proverio da li je postavljen novi poklopac. I tu oko održavanja ima nekih razmimoilaženja. Bilo kako bilo moj savet, jednom sam se čudom spasio, vodite računa kada prolazite kraj elktruičnih stubova, nikada ne znate da li je neko pšpkušao da poklopšac proda kao staro gvoždje !!!

Kakav li je to čovek koji može da ukrade ovo parče metala? Da li je svestan cene koju bi neko platio!? Daleko bilo.

...............................................................................................

Papir trpi sve, ali i svakoga !

Šta sve ljudi mogu da napišu da bi možda naplatili neki dinar, ili se pojavio njihov potpis u novinama.

Da nismo bili tamo, da nismo napravili izveštaj, morali bi da zaista proverimo. Ali, kada nečija ruka, ponovo, može da na najgrublji način piše neistinu onda nema druge, nego se zabrinuti i pitati. Dokle to ide tezgaroška prevara! Evo , pogledajte.

...............................................................................................

Tajna poseta kompaniji "Tigar" Da li Nemci kupuju jednog od najvećih srpskih izvoznika?!

Srbija danas pre 5 sati

Jedan od top 5 srpskih izvoznika

U poseti kompaniji "Tigar" iz Pirota, danas je bila delegacija nemačke kompanije "Rajn Solušn", koja je zainteresovana za kupovinu ove srpske firme, inače jednog od top 5 srpskih izvoznika. Kako se nezvanično saznaje, poseta je bila tajna, a radi se o nemačkoj... »

Blic biznis saznaje: Nemci na tajnom sastanku u Tigru, zainteresovani da kupe jednog od najvećih srpskih izvoznika

Blic pre 5 sati

U poseti kompaniji "Tigar" iz Pirota, danas je bila delegacija nemačke kompanije "Rajn Solušn", koja je zainteresovana za kupovinu ove srpske firme, inače jednog od top 5 srpskih izvoznika. Kako "Blic" nezvanično saznaje, poseta je bila tajna, a radi se o nemačkoj kompaniji koja je jedan od... »

................................................................................................

Nije tako. Da li je to neko pomislio, ako nisu tu bili kamermani i novinari iz glavnog grada, da se u Pirotu ništa ne može da dogodi bez njih. Pogrešio je. Nemci nisu došli tajno i sastanak nije bio iza zamandaljenih vrata. Naprotiv. Javili smo i Srbija je saznala!

Ti isti Naslovi net, hvala im, objavili su naš tekst u kojem piše da je sve bilo JAVNO! Aman!

Posle Francuza i Italijana i Nemci zainteresovani za Pirot

Plus online pre 21 sat

Nemačka privredna delegacija,prema preporuci Ministarstva za privredu Republike Srbije, danas je posetila Kompaniju Tigar a.d. u Pirotu. Gosti iz Minhena, Roland Schimek i Roland Mayer, sa svojim saradnicima, u ime nekoliko nemačkih kompanija, koje su usko poslovno povezane, danas su predvodjeni... »

..............................................................................................

I još nešto, ovim tezgarošima, autorima tekstova, ili, nažalost možda i novinarima tih redakcija nije jasno. U Pirotu postoge dva Tigra. Jedan je Tigar tajers koji proizvodi autogume i jedan je od najboljih izvoznika, vlasnik je već francuski Mišlen, a drugi je naš pirotski Tigar koji proizvodi tehničku gumu, najbolje čizme na svetu... Tigar koji se bori da sačuva svoje vrednosti i kojem bi dolazak nemačkog partnera bio od istorijske važnosti.

Drage kolege kada nešto pišete, najpre se dobro raspitajte. Iako ste u centru , često ste daleko od prave istine. Ili je ne razumete dovoljno!!!