Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Kultura

Objavljeno 31.10.2019. | objavio Plusonline

0

Tragikomična melodrama “Ljubav do groba” oduševila Piroćance

Sinoć je pred prepunom salom Doma vojske odigrana predstava “Ljubav do groba” u kojoj igraju Snežana Savić, Milenko Pavlov i Marina Vodeničar. Predstava je radjena po tekstu Miodraga Ilića, u režiji Vladimira Lazića.  

Predstava se bavi pričom dvoje bivših cirkuskih akrobata koji su u penziji sa bednim primanjima. Oni žive u “građanskom moralu”, dok u njihovom komšiluku živi jedna mlada osoba koja pripada rijaliti generaciji. 

Osnovna ideja predstave je moral, etika, poštovanje među ljudima, što mlađoj  generaciji nedostaje. Ovo je melodrama, romantična predstava sa komičnim, ali i tragičnim elementima. Jedna priča o jazu između starije generacije negovane u nekakvim ljudskim odnosima i međusobnom poštovanju i mlade generacije koja to ne poštuje. Sa time se slažu i akteri predstave

U okviru Revije malih formi večeras je na programu predstava “Lijevo desno glumac” Zijaha Sokolovića. Predstava na sceni Doma Vojske počinje u 19,30h. 

 

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline