Tolić: Neophodno angažovanje i samih gradjana

09. januar 2015. 10:48 Gradska hronika Pirot Plus Online

Zimska služba Javnog preduzeća “Komunalac” reagovala je, poslednjih desetak dana, u skladu sa raspoloživim sredstvima i aktuelnim vremenskim prilikama. Prema rečima Bobana Tolića, direktora utrošene su sve količine soli, ukupno 33 tone, koliko je bilo predvidjeno za celu godinu, kao i sva sredstva koja su bila namenjena za rad zimske službe od 1,2 miliona dinara, koja su znatno umanjena usled najavljenih ušteda u budžetu.

- Više od 90 odsto ulica u gradu su očišćene, tamo gde ima leda ili so nije reagovala s obzirom na niske temperature, ili ekipe Komunalca nisu uspele da, shodno utvrdjenim prioritetima stignu do pojedinih soskaka ili niskofrekfetnih ulica. Mi imamo neke prioritete, i danas radimo bacamo so u pojedinim ulicama gde nismo stigli nadajući se da će temperatura tokom dana biti nešto višlja kako bi so magao da deluje, kaže Tolić.

Prema Tolićevim rečima, ovi vremenski uslovi zahtevali su i dodatno angažovanje samih meštana koji su bili u mogućnosti da od Komunalca dobiju odredjene količine soli i sami ih rasture u svojoj ulici ili sokaku, što je kao mogućnost iskoristilo samo nekoliko mesnih zajednica.