Temštanke najbolje domaćice **Video**

15. jul 2012. 11:38 Društvo Pirot Plus Online

Juče je u Temskoj održan tradicionalni, treći Sajam staroplaninskih jela. Manifestacija je priredjena u dvoristu škole u kojem je smešten i Internacionalni kamp studenata. U konkurenciji više od dvadeset ekipa koje su sačinjavale žene iz Temske i okolnih sela, prva nagrada pripala je Udruženju žena Temštanka. Milan Popović, predsednik Žirija rekao je da su sve ekipe i pojedinci zaslužili priznanja jer je trpeza bila bogata brojnim skoro zaboravljenim jelima.

Vladan Vasić, predsednik Opštine, otvarajuci manifestaciju rekao je da će Opština Pirot pružati podrsku svim korisnim akcijama u selima, koje mogu da pokrenu stanovnike pirotskih sela da se što aktivnije uključuju u nastojanja da u našoj Opštini etno turizam dobije vrednosti koje će omoguciti meštanima da ne samo ostanu na selu, već i obezbede egizistenciju.

Na Sajmu su se pojavile i ekipe studenata iz Belgije, Litvanije i Bugarske . U kulturno sportskom delu programa učestvovali su i članovi kulturno umetničkih društava Ternipe i Dukat i sportisti iz Kluba Crna kobra.