Tanasko Rajić zasluženo dobio derbi u Pirotu. Zaječarcima malo i 104 minuta da postignu gol!!!

13. oktobar 2019. 14:54 Sport Pirot Plus Online

Zona Istok

9.kolo

Pirot : FK Tanasko Rajić - Timok 1919 ( Zaječar ) 1:0 (0:0)

Tanasko Rajić: D. Petrović 7, R.Petrrović 7 , Bogdanović 7 , S.Ćirić 8 Popović 8, Stoilkov 7 ( Kovač), Matejić 8, Vasić 8, Ignjatović 7 ( Filipović 7) V. Petrović 8 , Simonov 7( Stoiljković)

Rezerve: Kamenović, Filipović, Usković, M.Ćirić, Kovač, Stoiljković, V.Ćirić

Strelac Nikola Vasić u 88.minutu

Igrač utakmice : Nikola Vasić ( Tanasko Rajić)

Derbi samo u naslovu! Na terenu je meč odigrao dobro samo domaćin i zaslužio ubedljiviju pobedu.

Pre utakmice neko je pokušao da stvara nepotrebnu atmosferu. Pritisak. Potpuno nepotrebno, jer fudbaleri Timoka nisu bili kadri da makar jednom ozbiljnije šutnu na gol, da ubede prusutne na Stadionu da su ozbiljan kandidat za prvo mesto.

Bez obzira koliko to neko želeo, bez obzira na to što svi poštujemo tradicju Zaječaraca, ali ova ekipa neće imati ozbiljnije šanse da se vrati u Srpsku ligu, ukoliko se ovako bude igralo.

Ozbiljan teret imao je sudija Stefan Toroglanović iz Boljevca. Priče koje su se ispredale "pale su u vodu" jer ovako iskusan arbitar nije hteo nit mogao da "ide ispod linije" stavljajući svoj autoritet "na prodaju".

Kod gola Toroglanović se konsultovao sa pomoćnim sudijama odakle je trebalo izvesti slobodan udarac, posle kojeg je mladi Filipović vešto odigrao "paralelu" do brzonogog Nikole Vasića, koji je prevario golmana i ušetao se u gol.

Ovo je samo jedan detalj u kojem je glavni arbitar bio u kratkoj nedoumici, da bi na kraju bio u pravu kada je pokazao na centar.

Jeste nas Toroglanović iznenadio kada je pokazao da će se igrati još deset minuta, mogli smo i da ga razumemo. Kao da je na ovakav način poslao poruku Zaječarcima, evo od mene toliko, sve ostalo niste uradili vi! Šala na stranu, tek, meč je trajao 104 minuta. Ni to vreme nije bilo dovoljno da Zaječarci urade nešto više i ubede nas da se s pravom "širi" priča o njihovoj kandidaturi za najviši plasman.

Sve čestitke fudbalerima domaćeg tima. Radi se o amaterima koji nalaze vremena da dolaze na treninge, da velikim trudom rešavaju problem odlaska na posao , pohadjaju fakultet ili školu. Čestitke i ljudima u rukovodstvu koji samo velika pripadnost Klubu iz istoimenog Naselja, uspevaju da stvore uslove za rad.

Poslednja poruka sa utakmice, da bi se eventualne dileme "razbile"! Timok u Pirotu nije zaslužio ni bod, a kamo li da podno Kraljevice odnese sva tri!

Veoma slabo! Piroćanci bi rekli "tnko"!

I na kraju inforacija koju smo saznali na Stadionu . Rukovodstvo FK Jedinstvo Pirot obavestilo je službene organe Zone Istok da fudbaleri neće putovati na utakmicu koja je trebalo da se igra u Negotinu. Pominje se kao razlog nedostatak sredstava.

9.kolo


Rezultati


12/13.10.2019