Tako to radi KK Pirot. Lazar Rašić sportski direktor prvog tima, Milan Tančić sportski direktor mladjih selekcija

10. jul 2019. 19:32 Sport Pirot Plus Online

Uoči početka priprema za narednu takmičarsku sezonu KK Pirot je otpočeo angažovanje nosioca stručnog rada u Klubu u narednom periodu.

Uprava Kluba na čelu sa predsednikom Dušanom Dimitrijevićem je povukla prve korake vezane za narednu takmičarsku sezonu. U cilju boljeg i efikasnijeg funkcionisanja svih klupskih selekcija najpre su imenovana dva sportska direktora. Prvi put klub je imenovao posebno sportskog direktora prvog tima i posebno sportskog direktora mlađih kategorija.

Na mesto sportskog direktora prvog tima KK Pirot imenovan je Lazar Rašić, doskorašnji igrač a sada reprezentativac Srbije u basketu 3x3. Lazara Rašića nakon pet odigranih sezona u Pirotu već smatraju domaćim kadrom jer se između ostalog u Pirotu i oženio i dobio ćerkicu Unu. Nakon konsultacija sa njim dogovorena je saradnja a potom i imenovanje na funkciju na kojoj Rašić svojim autoritetom kod dojučerašnjih saradnika, uz iskustvo i kontakte koje ima širom Srbije, svakako može umnogome da
pomogne klubu od povezivanja svih funkcija preko uticaja na atmosferu do dovođenja eventualnih pojačanja.

Na mesto sportskog direktora mlađih kategorija KK Pirot imenovan je Milan Tančić, nekadašnji igrač (prvotimac 1998/1999), diplomirani inžinjer tehnologije na poslovima rukovodioca kvaliteta u kompaniji Tigar Tyres. Angažovanjem Milana Tančića Klub će svakako dobiti na sistematičnosti, radnoj etici i poštovanju planova rada i razvoja mlađih kategorija.

U narednom periodu KK Pirot će, nakon imenovanja stručnog štaba, sva svoja interesovanja usmeriti ka kompletiranju prvog tima i organizovanju selekcija za odgovarajuća takmičenja mlađih kategorija.