Tadija Kačar: Nastojimo da vratimo srpski boks na "stare grane". Pirot je sportski grad, postoje svi uslovi za takmičenje, bravo za Piroćance!

10. april 2019. 13:00 Sport Pirot Plus Online

Kada je bilo najvažnije, danas oko 13 časova bili smo u Hali Kej. Završeno merenje, tehnička ekipa završavala je parovanje.

Neposredno pre teničkog sastanka sa trenerima, u Halu je ušao jedan od najpoznatijih jugoslovenskih i srpskih boksera, osvajač svetskih, evropskih, olimpijskih zlatnih medalja, čuveni Tadija Kačar. Obišao je Pirot, oduševljen je uslovima za sport, divan grad, rekao je. Bila nam je čast da razgovaramo sa njim.

Tehnički delegat Dragoljub Radojević sa svojim saradnicima završio je parovanje i prihvatio razgovor. Od njega smo saznali da je ovo najmasovnije prvenstvo za pionire, kadete i juniore u ženskoj i muškoj konkureciji. Učestvovaće preko 250 takmičara iz preko 60 klubova.

Kada smo krenuli iz Hale, sreli smo Predraga Stojanovića i saznali poslednje detalje kada je organizacija u pitanju.

Da ponovimo, naš Saša Nikolić, koji će boksovati u superteškoj kategoriji, je najveći favorit na prvenstvu. Ognjen Antić je osvajao titulu prvaka u svojoj kategoriji, a boksovaće i Aleksandar Zlatković. Nastupiće i dva takmičara BK Tigar, nažalost njihova imena Predrag Stojanović nije znao.

Program

Sreda, 10. april Eliminacione borbe - 16 časova;

Četvrtak 11. april Četvrtfinale;

Petak 12. april Polufinale;

Subota 13. april svečanost, učesnike će pozdraviti Vladan Vasić, gradonačelnik, finalne borbe, dodela medalja.

Zvanični tenhički organizatori obratili su se trenerima i bokserima.

Eliminacije, u kojima Saša Nikolić neće nastupiti počinju danas u 16 časova.