Svečano otvorena uredjena sala Doma kulture u Dojkincima

17. mart 2019. 16:00 Društvo Pirot Plus Online

Dojkinci su se danas, po ko zna koji put, našli u centru dešavanja. Ovog puta povod je bio interesantan, sigurno, ali i lep i koristan na neki način. Naime u prethodnih šest dana, o tome smo izveštavali, u Dojkincima je boravila grupa studenata sa nastavnicima Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Oni su zajedno sa stanovnicima ovog staroplaninskog sela uredjivali poprilično zapušten Dom kulture. Rezltatat koji smo videli danas, moramo da priznamo, nikoga od prisutnih nije ostavio ravnodušnim. Studenti su zajedno sa profesorima osmislili eksterijer sale, koja će se u budućnosti, koristiti ne samo za okupljanje Dojkinčana, već i za konferencije i skupove za sve zainteresovane. Evo nekoliko detalja.

Kako i red nalaže goste je dočekao Ivaica Veljković, predsednik Mesne zajednice Dojkinci. Onda je usledilo osveštenje prostorija.

Predsednik Mesne zajednice Dojkinci, Ivica Veljković, pozdravio brojne Dojkičane i goste

Ispred lokalne samouprave prisutne je pozdravio Sreten Savov, član Gradskog veća.

Profesori i studenti napravili su projekat obnove sale Doma kulture u Dojkincima, sela u srcu Stare planine. O tome kako je sve počelo govorila je prof. dr Danijela Milovanović Rodić.

Ulogu u celoj organizaciji imalo je i Udruženje „Odbranimo reke Stare planine". Ispred Udruženja prisutnima se obratio Aleksandar Panić

Studenti su danas napustili Dojkince i vratili se u Beograd.