Stefan Šilja Stojanović i Ozren vratili Radnički na "egal" sa Jagodincima!!!

14. maj 2016. 11:00 Sport Pirot Plus Online

Srpska liga Istok

26. kolo

Svilajnac Radnički – Radnički Pirot 0:2 (0:0)

Bulajić 7, Simonović 6,B. Mančić 6,Nikolić 7, Marković 7, Tolic7, Petrov 9 (N. Mančić ), Ristov 8 M. Mančić 7 , Milić 7 (Spasić), Stojanović 9.

Rezerve: Kostić, Davidović, Vlajković, N. Mancić, Ivković, Spasić

Igrači utakmice: Stefan Šilja Stojanović i Nemanja Petrov

Junak meča je, ko bi drugi u Svilajncu, Stefan Šilja Stojanović!!! Afirmisao se u ovom gradu kao jedan od najboljih strelaca u srpskim ligama, a u Radničkom postao ,,pirotski mister gol,, . Na Stadionu Radničkog u Svilajncu , Stojanović se nadavao golova za tamošnji tim, a danas je u istom gradu , u belom dresu, doneo važnu pobedu. U četvtak na treningu kada smo razgovarali sa njim, kao da smo zajedno ovo danas predosećalli!!!

Prema rečima Marjana Živkovića , Piroćanci su dugo lomili otpor domaćina koji više ne igra onako kako je nekada igrao. Bilo je prilika pred njihovim golom i u prvom delu. Živković nije bio potpuno zadovljan igrom u prvih 45 minuta. Gosti su očekivali da će gol doći bez igre.

Kritika u poluvremenu i pirotski tim je u nastavku igrao mnogo bolje.

60.minut Kombinacija Ristova i Nikolića, ovaj drugi vratio je loptu i petereac gde je Stefan Stojanović bio neumoljiv. Trese se svilajnačka mreža.

60.minut Goool Stefan Stojanović 0:1

Nastavili su gosti da igraju na nivou najozbiljnijeg kanidata za titulu. Bilo je prilika koje nisu koristili Stojanović, Ristov, Milić je izašao sam pred golmana, ali ni to nije realizovano.

72. minut Nemanja Petrov je ,,protutnjao,, desnom stranom. Niko nije mogao da ga zaustavu, odigrao je povratnu , na pravom mestu ponovo Šilja Stojanović da postigne drugi gol .

72.minut Goool Stefan Šilja Stojanović 0:2

Nekako u to vreme kada je Radnički davao drugi gol, u povijala se pod napadima Sokobanjaca odbrana Tabana. Gosti su vodili sa 1:0 , a Ozren drugom poluvremenu saterao Jagodince pred njihov gol. Domaći su izjednačili i tako je meč završen, nerešeno, 1:1, što je Radnički dovelo na deobu prvog mesta. Jagodinci i Piroćanci isti broj bodova!!!

Marjana Živkovića čuli smo kako smo obećali nekoliko minuta posle meča.

,,Naravno da sam zadovoljan. Osvojeni su bodovi i poslata najbolja moguća poruka na sve strane. Odigrali smo kako tražim u nastavku i zasluženo pobedili domaćina. Stefan Šilja Stojanović bio je na svom golgeterskom nivou, posebno u ovom gradu, a Nemanja Petrov i ovom igrom pokazao da postaje jedan od naših najznačajnijih igrača. Upravo sam dobio i vest iz Soko Banje. Ozren je odličan tim. Nadao sam se uspehu. Govorio sam da ništa još nije gotovo. Tek ćemo se ,,juriti,, mi i Jagodinci. I na njihovom terenu, zašto da ne! Samo da se pravda deli do kraja prvenstva kao danas, kao i na mnogim utakmicama do sada. Radnički je,ljudi, zaslužio prvo mesto. Pirot je ,ljudi, zaslužio Prvu ligu,poručio je presrećan Marjan Živković.

Da, nama preostaje da delimo radost sa svima onima koji vole Radnički i koji se vraćaju Stadionu kraj Nišave. Sve je više gledalaca, Pirgosa takodje u sve većem broju.

U Pirotu fudbal, kao nekada!