Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo Zoran Nikolic ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 21.10.2016. | objavio Plusonline

0

Stečajni upravnik AHA Mure Prvi maj Pirot traži pomoć Narodne banke Srbije

Prodaja imovine Kompanije AHA Mure u Pirotu sa nestrpljenjem se očekivala  s obzirom da bi raspoloživi kapaciteti  omogućili upošljavanje oko hiljadu radnika. Zbog toga je i vest da je drugi  pokušaj prodaje bio uspešan odjeknula medju radnicima, da je kupac ispunio osnovne uslove za javno nadmetanje i da će, kako je zapravo trebalo da bude , ovaj posao, biti vrlo brzo završen jer administrativna procedura nije složena. Dovoljno je bilo da kupac, u ovom slučaju, Ferari investiciona grupa, uplati depozit koji  iznosi oko milion evra, kao garanciju da će uskoro uslediti uplata preostalog dela do ukupno procenjene vrednosti imovine od oko 283 miliona  dinara.

Medjutim, i posle odlaganja rokova za uplatu depozita na zahtev kupca, a uz odobrenje stečajnog upravnika na osnovu saglasnosti Odbora poverilaca, do uplate  još uvek nije došlo. Tim povodom stečajni upravnik, Miroljub Dimitrijević, izjavio je za Portal Plus onlajn, da mu nije poznato zašto uplata kasni i posle svih prepiski sa “Ferarijem” i da planira da se u ponedeljak, 24. oktobra, obrati za pomoć Narodnoj banci Srbije.

Objavljujemo dopis stečajnog upravnika, Miroljuba Dimitrijevića, koji je dostavio našoj redakciji.

payment-confirmation-2-page-001

pismo-na-engleskom-o-placanju-page-001

pismo-za-m-dimitrijevic-page-001

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline