Srpskoligaši dobro igrali VIDEO

10. mart 2013. 18:36 Sport Pirot Plus Online

Deseta trening utakmica: Radnički - Dubočica 2:0 (1:0)

Uspela je i poslednja, deseta provera fudbalera Radničkog u okviru priprema za prolećni deo prvenstva Srpske lige. Ekipa trenera Mileta Tomića dobila je devet utakmica, poražena je jedino od prvoligaša Mladosti iz Lučana, na Dojranu. Gol razlika 30:5!

Posebno dobar utisak domaći su ostavili u prvom poluvremenu kada su poveli golom Samardzica i u tom periodu stvorili više izglednih prilika. Mladi centarfor Željko Dimitrov našao se u najmanje tri situacije pred golom gostiju, ali je delovao nedovoljno koncentrisano!

U nastavku Leskovčani su u jednom periodu utakmice bili bolji partner i pokazali da spremno ulaze u borbe za bodove. Ekipa trenera Miluna Pejića, predvodjena kapitenom Miletom Stojanovićem, delovala je pouzdano u odbrani, i dobrom organizacijom igre na sredini terena, ali bez završnice. Gosti nisu iskoristili penal. Radničkom je pripao finiš utakmice, kada je drugi pogodak postigao mladi Stefan Petrović.

Radnički: Vujanac, Kostić, Nikolić, Markov, Vasov, Manojlović, Vasić, Mančić, Nikolić, Samrdžić, Dimitrov.

Igrali su još: Džunić, Ćirić, Spasić, Deretić, Tolić, Petrović, Stojanov, Vidanović, Radosavljević i Momić.

Milun Pejić, trener gostiju rekao je za Plus radio posle utakmice da je zadovoljan korektnom igrom oba tima, ocenjujući da je Radnički najozbiljniji kandidat za prvo mesto. Pejić je uporedio kvalitete Sindjelića i pirotskog srpskoligaša, sa kojim je Dubočica igrala nedavno, rekavši da je pirotski tim kvalitetniji.

Mile Tomić kaže da je zadovoljan korektnom igrom oba tima, da nije bilo nekorektnosti u ponašanju igrača i istakao da je u prvom poluvremenu završnica pred golom Leskovčana bila nedopustivo slaba, da je promašeno previše prilika.

Radnički utakmicu prvog kola prolećnog dela prvenstva Srpske lige Istok igra u nedelju, 17. marta u 15 časova, u Svilajncu sa imenjakom.