Sreten Savov: Gradska uprava Pirot finansiraće uredjenje vodotokova sa pet miliona dinara

18. april 2019. 13:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Gradjevinska sezona se zahuktava. Odvojena su značajna sredstva iz Budžeta za ovu godinu, ali i dodatna posle prvog rebalansa. O tome smo nedavno, pored ostalog, razgovarali sa Vladanom Vasićem, gradonačelnikom, u emisji Presing. O prvim radovima gde je Nadzorni organ ili radi projekte, Javno preduzeće za planiranje i izgradnju razgovarali smo sa Slavišom Svilarovom, direktorom.

Jedna od oblasti, kada su u pitanju radovi je i sanacija vodotokova u pirotskom ataru. Sreten Savov, čan Gradskog veća, i član Štaba za vanredne situacije brine i o tim poslovima. Sredstva u iznosu od 5 miliona izdvojena su isključivo za ove namene

Tamo gde obično razgovaramo, na mostu kod Auto moto saveza , započeli smo priču najpre o Bistrici.

Jeste da teren svuda nije bio baš prohodan, tek, želeli smo da vam pokažemo kako izgleda Bistrica od mesta gde počinje, od uliva potoka Rogoz i Rasničke reke, koji , ustvari čine Bistricu. Kako smo pratili njen tok od nastajanja, do uliva u Nišavu, to smo materijale podelili u tri dela.

Sa Sretenom Savovom razgovarali smo i o radovima na ostalim vodotokovima.

Očekuje se da po raspisivanju tendera i izboru izvodjača za najviše mesec dana, radovi na sanaciji vodotkova u pirotskom ataru budu nastavljeni.