Spektakularno otvaranje Božićne škole sportova u Pirotu. Na istoj svečanosti proglašeni najbolji u pirotskom sportu. Uroš Mijalković i Danica Gogov najbolji pojedinci

02. februar 2019. 19:30 Sport Pirot Plus Online

Prelepo sportsko veče u Pirotu, veče za pamćenje. Tribine Omladinskog stadiona bile su ispunjene do poslednjeg mesta na svačanom otvaranju, trinaeste za redom, Božićne škole sportova i proglašenju najboljih sportskih ekipa i pojedinaca u pirotskom sportu. Sve ono što se videlo ove prve, gotovo prolećne, februarske večeri na Omladinskom stadionu dovoljna je potvrda, uz podatak da će nekoliko hiljada učenika zimski raspust provesti na nekom od sportskih terena ili radionica, s obzirom da je Božićnom školom predvidjeno šesdeset sedam programa, da je Božićna škola sportova u Pirotu jedan od najuspešnijih projekata u Srbiji namenjen mladima. Na svečanom otvaranju govorili su direktor Sportskog centra Pirot i idejni tvorac Škole, Nenad Đorđević, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, i promoter, proslavljeni vaterpolista, Viktor Jelenić. Za prateći program, pravi spektakl su se pobrinuli klizačice beogradskog Baterflaja i Haos animatori.

Na početku prisutne je pozdravio direktor Sportskog centra Pirot, Nenad Đorđević, istakavši da se upravo na ovom mestu, na Omladinskom stadionu koji je sada renoviran, razvijao pirotski sport.

Zatim je zamenik gradonačelnika Pirot, Vidojko Panajotović, uručio pehare najboljim pionirima, a to su: Mila Nikolić-Gimnastički klub “Soko”, Mila Ilić- Džudo klub “Pirot”, Nemanja Manić - GK”Soko”, Vuk Manić –Ašihara klub tigrovi, Ognjen Antić-Bokserski klub Pirot i Nikola Đorđević-Karate klub Pirot.

Gradonačelnik Pirot, Vladan Vasić, poželeo je učenicima da uživaju u Božićnoj školi sportova jer danas postoje odlični uslovi za bavljenje sportom u Pirotu.

Posthumno su uručena priznanja za razvoj i popularizaciju sporta u Pirotu Branimiru Ćiriću i Zvonku Minčiću Čavdaru. Pehari su dodeljani najboljim juniorima:- Anastasiji Ćirić ( Ženski fudbalski klub “Jedinstvo”) i Bogdanu Filipoviću (STK”Radnički”). Priznanja i pehare uručio je gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

Promoter ovogodišnje Božićne škole sportova u Pirotu je Viktor Jelenić, proslavljeni vaterpolista, sada predsednik Vaterpolo saveza Srbije.

Najbolje sportske ekipe u 2018. Godini su ŽRK”Pirot i Košarkaški klub “Pirot”. Za najbolje sportiste proglašeni su Danica Gogov (Atletski klub Pirot) i Uroš Mijalković (Karate klub “Proleter”). Specijana nagrada za najveće dostignuće u 2018. Godini pripala je Saški Sokolov iz Atletskog kluba “Crvena Zvezda”. Pehare je uručio Viktor Jelenić.

Zabeležili smo i komentare dvoje najboljih sportista, srpskih reprezantativaca, Uroša Mijalkovića i Saške Sokolov. Nažalost, Danicu Gogov nismo uspeli da snimimo.

Na kraju svečanosti usledio je vatromet.