Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Privreda

Objavljeno 16.12.2014. | objavio Plusonline

0

Sotirov: Neisplaćene zarade sastavni deo UPPR-a

Dugovanja prema radnicima AHA Mura prvi maj, na ime neisplaćenih zarada za poslednju trećinu juna, za radnike koji ovaj deo nisu primili, jul, avgust, septembar, kao i bolovanje preko 30 dana u periodu od marta do septembra, sastavni su deo Unapred pripremljenog plana reorganizacije, kaže u izjavi za Plus radio i Portal Plus online, Ljubomir Sotirov, direktor kadrovske službe u kompaniji. Zaostale zarade biće isplaćeni svim radnicima kojima se duguju, u skladu sa UPPR-om,  koji po usvajanju ima izvršnu snagu i za dužnika i za poverioca.

–         Poverioci, kojima AHA Mura duguje, svrstani su u klase, u skladu sa zakonom, A, B, C, D i D i po tim klasama će zaostale obaveze biti isplaćivane. UPPR je praktično novi ugovor izmedju poverioca i dužnika, AHA Mura Prvi maj, gde je precizno definisana dinamika isplate zaostalih obaveza. Obaveze prema radnicima svrstane su u dve kategorije, B i D. U klasi B su neisplaćene neto zarade u visini minimalne zarade i one će biti isplaćivane u naredne dve godine, dok je iznos do pune zarade svrstan u D klasu. Po osnovu ovog dugovanja radnici će dobiti konvertibilne obveznice, registrovane u Centralnom registru, koje će radnici moći da prodaju. Na dan usvajanja UPPR-a pravi se novi presek stanja, i onda u potraživanje ulaze i sve obaveze koje su do tada nastale, kaže Sotirov.

Sutra počinje potpisivanje izjava radnika, koji u ovom slučaju potpisuju dve izjave, kao i specijalno punomoćje kojim se ovlašćuje advokat da radnike predstavlja u Privrednom sudu. Na osnovu utvrdjene dinamike planirano je da izjave potpišu najpre radnici Hale 1, po brigadama, i tako redom. Prema Sotirovim rečima cilj je da ovaj posao bude što pre završen.

Tagovi: , , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline