Slaviša Svilarov: Brojni radovi u gradu van redovnih investicija, ove nedelje završavamo ulice Branka Radičevića i Alekse Šantića

16. septembar 2019. 12:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

U Pirotu se ovih dana radi na uređenju nekoliko ulica. Javno preduzeće za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Pirot, koje pored ostalog i nadzire radove, do kraja godine ima u planu realizaciju brojnih poslova.

Danas smo zabeležili radove u Ulici Alekse Šantića koje je tom prilikom obišao direktor JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov.

Prema rečima Svilarova ovo je jedna od ulica koju uređuju van redovnih investicija. Aktivnosti su krenule prošle nedelje, stavljeni su novi ivičnjaci i sada se asfaltira ulica. Vrednost radova je oko 900.000 dinara, a izvođač Drumovi AD.

Često nam se javljaju građani sa prigovorima na tok radova u određenim delovima grada. S obzirom da su se radovi u Ulici Branka Radičevića odužili, iskoristili smo priliku da direktora Svilarova pitamo za detalje. Kako je objasnio, bilo je komplikacija, postavljena je nova hidrantska mreža zbog predstojećih radova u Domu Vojske, a radila je i Toplana, sada su se radovi nastavili i očekuje da budu zavšeni do kraja nedelje.

Problema ima i u Lava Tolstoja, dodao je Svilarov. Od samog početka radovi na postavljanju trotoara ne teku dobro. Upozoravali su izvođače, a o tome je obaveštena i Gradska uprava.

U okviru programa koji je na početku pomenuo Slaviša Svilarov do sada su rađene ulice: Đure Đakovića, deo Ćilimarske, deo Šađine vodenice, selo Veliki Jovanovac, Trnjana, a planira se uređenje Ulice Milovana Glišića, puta do groblja u Cerovi, puta prema Vojnegovcu.