Škola za trudnice u Centru za prevenciju - "Pozitivno i podsticajno roditeljstvo"

07. jun 2019. 12:30 Društvo Pirot Plus Online

U okviru kampanje "Svaki trenutak je važan", a povodom meseca juna – Međunaorodnog meseca roditeljstva” Unicef promoviše “Pozitivno i podsticajno roditeljstvo”, značaj porodice u odrastanju dece, porodične vrednosti i odgovornosti. Tim povodom Služba polivalentne patronaže Pirot organizovala je Školu za trudnice i roditeljstvo.

Tamara Veljković, glavna sestra Službe patronaže, rekla je da je cilj Škole roditeljstva da ukase na značaj roditeljstva i aktivno učešće i jednog i drugog roditelja.

Najvažnije teme su: zdrave navike ishrane i življenja - dojenje, briga o zdravlju trudnica, zdravlje i nega novorođenčeta i male dece, stimulacija rasta i razvoja dece, učenje kroz igru.

Ovom prilikom istaknuto je da su roditelji najvažnije osobe u životima male dece, a da bi razvoj bio uspešan detetu je potrebno sigurno i podsticajno okruženje koje ga razume i podržava. Ljubav, pričanje, čitanje i igra sa decom imaju veliki uticaj na to kakve će odnose dete graditi sa drugima.

Ovom prilikom Tamara Veljković je najavila da će Služba patronaže, u okviru Pozitivnog i podsticajnog roditeljstva, sledeće nedelje organizovati kreativnu radionicu dece i roditelja u igraonici "Šapica".

*Video snimci o najvažnijim stvarima u roditeljstvu preuzeti sa YouTube kanala Unicef Srbija.