Saša Nikolić, BK Pirot, poražen u finalu "Omladinske zlatne rukavice" u Leskovcu

09. decembar 2019. 11:30 Sport Pirot Plus Online

Proteklog vikenda u Leskovcu je održano tradicuionalno medjunarodno takmičenje "Omladinska zlatna rukavica“. Učestvovali su najbolji mladi bokseri iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Severne Makedonije i Crne Gore.

Saša Nikolić, omladinski prvak Srbije poražen je u neizvesnoj borbi od prvaka Bosne i Hercegovine, preglasavanjem sudija. Nikolić je prema ocenama Predraga Stojanovića, njegovog trenera, i pod temperaturom i bolovima, u dve runde bio bolji. U trećoj nije imao snage da sačuva prednost, primio je nekoliko udaraca, što je uticalo na odluku sudija.

Naš bokser je dobio ponudu da na dvojnu registraciju, boksuje u seniorskoj konkurenciji na Prvenstvu Srbije, koje je u toku.

Saša Nikolić se ove godine uspešno takmičio u boksu i kik bosku i u obe konkurencije je prvak Srbije.

Zlatnu rukavicu osvojio je Nišlija Nikola Lazarević, pobedivši u finalu Adija Falana iz Bosne i Hercegovine. Trofej je uručio Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza

Rezultati

52 kg Omer Ametović (SRB) – Adrijan Džemali (MKD) 3:0

56 kg Semiz Aličić (SRB) – Lazar Arsić (SRB) 2:1

60 kg Lazar Pantić (SRB) – Fahrudin Batkić (BiH) 3:0

64 kg Nikola Lazarević – Adi Falan (BiH) 3:0

69 kg Strahinja Karabegović – Gal Šepić (SLO) 3:0

75 kg Aleksandar Šerifović (SRB) – Miloš Krasnići (MNE) 0:3

81 kg Petar Liješević (MNE) – Dimitar Ognenovski (MKD) prekid u 2. Rundi pobeda Liješevića

91 Alen Mašović (SRB) – Amer Škrijelj (BiH) 1:2

+91 kg Damir Efendić (BiH) – Saša Nikolić (SRB) 2:1

Damir Efendić ima 18 godina kao i Saša Nikolić. Aktivno se bavi boksom već četiri godine. I tri godine je državni prvak BIH. U prvoj polovini godine malo je nedostajalo da na Euro kupu osvoji zlatnu medalju, jer je izgubio u finalu, od Italijana na bodove. Bilo je 2:1 za italijanskog boksera.