Sarmice od jagnjećih džigerica donele prvo mesto Malini Simonović na „Festivalu staroplaninskih jela“ u Temskoj kod Pirota

20. jul 2019. 16:21 Društvo Pirot Plus Online

Jubilarni, deseti, „Festival staroplaninskih jela“ u Temskoj, koji organizuje MZ“Temska“ uz podršku grada Pirota, okupio je veliki broj učesnika. U spravljanju staroplaninskih jela nadmetalo se dvanaest takmičarki, a desetak ekipa u pripremanju „kotlića“. Prava festivalska atmosfera. Mada je temperatura bila preko trideset stepeni to nije sprečilo brojne posetioce da dodju na Festival, pogledaju i kupe ono što im se dopada. Festival je bio prodajnog karaktera.

Festival staroplaninskih jela je počeo u šesnaest časova. Pre proglašenja pobednika razgovarali smo sa nekim od učesnika.

Žiri Festivala staroplaninskih jela doneo je odluku o najboljima u spremanju „kotlića“ i domaćih jela. Treće mesto u kategoriji „kotlića“ osvojila je ekipa “Dva šešira“, drugo mesto Veterinarska klinika i prvo mesto ekipa „Jenaćko“.

U spremanju staroplaninskih jela najbolje su bile:-Vera Tošić( treće mesto), Snežana Pančić (drugo mesto) i Malina Simonović (prvo mesto).

I na karju čuli smo i pobednika, Malinu Simonović, koja je pripremala sarmice od jagnjećih džigerica.

Žiri je dodelio nagradu i za najbolje uređeni štand.