Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Gradska hronika

Objavljeno 02.11.2019. | objavio Plusonline

0

NAJNOVIJA VEST: MUP Srbije: Ruski vodeni tanker Iljušin 76 sleteo, u petak u 21 čas, u Niš! U subotu gasi “džepove” na Staroj planini!

Na niški aerodrom “Konstantin Veliki” sinoć je sleteo avion-tanker “Iljušin 76” Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i uklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije koji će se danas uključiti u gašenje požara na Staroj planini.

Ruska letelica, nosivosti 42 tone vode i sa posadom od 12 članova, koja poseduje visokosofisticiranu opremu i tehničke karakteristike za reagovanje u nepristupačnim predelima i planinskim grebenima, danas će izvršiti izviđanje i dejstvovaće na žarištima koja su nedostupna snagama koje gase požare sa zemlje, saopštio je MUP.

Na Staroj planini na dogašivanju, praćenju opožarene površine, koja ima veliku dužinu fronta, a u cilju likvidacije požara, i dalje je angažovano 46 vatrogasaca-spasilaca Sektora za vanredne situacije, 15 vozila, četiri helikoptera Helikopterske jedinice MUP-a sa 14 članova posade i jednim pripadnikom Sektora za vanredne situacije, kao i četiri “dromadera” JAT poljoprivredne avijacije, 30 pripadnika Žandarmerije i osam radnika šumskih gazdinstava.

Zbog totalne likvidacije požara koji je zahvatio Staru planinu i u skladu sa najavljenom vremenskom prognozom, Vlada Republike Srbije zatražila je pomoć od Vlade Ruske Federacije za gašenje požara avionom-tankerom „iljušin 76“.

 

Tagovi: , ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline