Rukometašice Pirota propustile priliku da pobede na još jednom gostovanju!!!

21. april 2019. 10:44 Sport Pirot Plus Online

Super B liga

19. kolo

Kragujevac : ŽRK Radnički 1964 - ŽRK “Pirot” 29:27 ( 16:13)

ŽRK”Pirot” : Marijana Tošić, Ivana Savić 1, Jelena Stojanović 1, Ivana Ćirić 6, Selena Tančić 3, Simona Tančić (K) 3, Danijela Kričak 3, Dragana Zdravković 1, Gergana Grozdanova 7, Miljana Djordjević 3, Saška Antić, Marija Ilić.

Koja je ovo utakmica po redu, na gostovanju pre svega, ali, bilo je i mečeva u Pirotu, koje su naše rukometašice gubile u finišu, nezasluženo! Naš tim je i u subotu uveče u Kragujevcu u svemu bio ravnopravan rival, u nekim periodima i bolji tim od četvrtoplasirane ekipe Radničkog, ali, u trenucima kada se odlučivalo, ponovo se uvuče strah, pad koncentracije i protivnik sve to iskoristi da osvoji, često nezasluženo bodove.

U prvom poluvremenu, igralo se za gol! Da, po ko zna koji put! Naše su u toj rezultatskoj ,,klackalici,, u 11. minutu vodile sa 6:5, da bi 5 minuta kasnije bilo 7:7. Tada je usledio pad i u 22. minutu bilo je 12:7 za Kragujevčanke. Naše su se ,,vratile,, u igru i u 28. minutu izjednačile na 13:13. Do kraja prvog dela ponovo pad. Na odmor se otišlo sa 3 gola više na kontu domaćih.

U drugom poluvremenu ,,ista meta, isto odstojanje,,. Kragijevčanke su ,,čuvale,, prednost od 3 gola do 45. minuta, kada je pirotski tim izjednačio na 20:20. Usledio je period kada su naše devojke odigrale najbolji deo utakmice. U 49.minutu bilo je 25:22 za naš tim. Za četiri munuta domaće su ,,okrenule,, u svoju korist na 26:25, naše su izjednačile i to je bilo sve. Kragujevčanke su uspele da se ,,izvuku,, da iskoriste nesmotrenosti našeg tima i slobodno možemo reći, preneti utisak uvek pravedne Make Ilić, da nezasluženo osvoje bodove.

Ono što treba reći, da je sudjenje bilo korektno, ali da su sudije i delegati dozvoljavali zvaničnim licima na klupi da često prigovaraju, dolaze za zapisnički sto. Iako je dozvoljeno da trener jedini može da stoji u ograničenom prostoru, često su po trojica domaćih dolazila za zapisnički sto, negodovala, prigovarala sudijama i tako pritiskom nastojali da dobiju meč, što im je na kraju uspelo. U Pirotu je atmosfera uvek bila koretna.

Maka Ilić, ne može da prežali da je još jedan meč izgubljen nezasluženo.

- Razočarana sam atmosferom i ponašanjem rukovodstva Radničkog. Mi se borimo za opstanak, mada se videlo da smo po kvalitetu zaslužile pobedu nad ekipom koja je četvrta na tabeli i koja je u većem delu meča bila nadigrana. Mogu da čestitam našim devojkama na igri, borbenosti. I dalje nas prate te greške u presudnim trenucima. Igramo dobro, trenutna pozicija na tabeli nije i pravi odnos snaga. Slede utakmice gde bi trebalo da popravimo plasman, rekla nam je Maka Ilić, predsednica Kluba, koja u želji da pomogne, sedi na klupi, spremna da, ako zatreba, udje u igru i pomogne svom timu. Bravo!

19.kolo


Rezultati


19/21.04.2019