Gomex

AHA Mura Boban Tolić Dom kulture FK Radnički Pirot Gimnazija JP "Gradska toplana" JP "Komunalac" JP Vodovod i kanalizacija Karate KK Pirot KMF Pirot NALED obrazovanje OŠ "8. septembar" Politika Rodoljub Ćirić Tigar ad Uroš Mijalković Vladan Vasić vremenska prognoza zdravstvo ŽKK Gimnazijalac ŽRK Pirot
Sport

Objavljeno 18.05.2019. | objavio PlusonlineAdmin

0

Rukometašice Pirota pobedom nad Pančevkama dokazale da zaslužuju status člana Sper B lige. Oproštaj Danijele Kričak, najbolje pirotske rukometašice!

Super B liga

22.kolo Hala Kej

 Subota, 18. maj

Pirot : ŽRK Pirot – ŽRK Pančevo 30:24 ( 14:15)

ŽRK “Pirot”- ŽRK ”Pančevo”:   Mar. Tošić,  Potić, Spasić,  Savić  , Stojanović 3 ,  Ćirić 4 , Selena Tančić 2,  Simona Tančić (K)  5,  Kričak 6,  Zdravković,  Randjelović,  Stoilkov , Grozdanova  1,  Antić, Djordjević  9.

 Igrač utakmice  Miljana Djordjević  ŽRK Pirot)

   Neobična utakmica, još neobičniji oproštaj od ovog prvenstva. Najpre, opterećenje neizvesnom situacijom, naime još uvek se u RSS ne zna šta će se dogoditi. Da li će biti reorganizacije takmičenja, da se Super B liga podeli na dve grupe, da li će iz Lige ispasti tri ili četiri ekipe. Za naš tim prve dve opcije su dobre, treć da ostane ova lK/Liga, da ispadaju 4 ekipe, tada bi se ŽRK Pirot potpuno nezasluženo našao u nižem rangu. Ostaje da se čeka. Nije prvi put.

  Pančevke su  u prvom poluvremenu  bile u vodjstvu do 23. minuta kada je Pirot  izjednačio na 11:11, a odmah zatim i prvi put poveo. 

U nastavku potpuno drugačija igra našeg tima. Do 40. minuta ekipe su se smenjivale u vodjstvu, Pirot je iznednačio na 20:20 što je od Pančevki bilo sve. Krenule su Miljana Djordjević, Kričak, sestre  Tančić,  Ika Ćirić, Gerganova , Ivana Savić I Pirot je u 51. Minutu vodio sa 27:21.  Do kraja je Nina Tošić uvela u igru i devojčice sa klupe, što je bilo veoma simpatično.

Ovaj meč pamtiće rukometašice Pirota, ljubitelji rukometa u gradu, po oprštaju izuzetne devojke i rukometašice Danijele Kričak. Ona će sa suprugom živeti u Prokuplju. Rodjena je u Blacu i danas se oprostila od pirotskog tima. Sakrivala je suze! Maka Ilić je u zagrljaju sa Kričakovom oprostila se od najbolje rukometašie pirotskog tima u ovoj sezoni.

  Najbolja rukometašica utakmice, Miljana Djordjević, žali za nekim mečevima u kojima je njen tim bio bolji rival, ali je na kraju bio poražen.

   U finišu prvenstva dogadjali su se nažalost očekivani rezultati. Izuzetna ekipa ORK Beograda pala je na ispitu časti i pustila Kučevo, koje se kao i Pirot bori za opstanak. Kučevljanke su, zamislite pobedile u Beogradu ! !!

 Marko Kostić, trener Pančevki bio je oduševljen igrom Piroćanki u ovoj sezoni i smatra da, ukoliko ispadne Pirot, da će to biti šteta za srpski rukomet.

Nina Tošić, trener naših rukometašica bila je pomešanog raspoloženja. Radost zbog pobede, nad kojom se nadvila neizvesnost o ishodu prvenstva !

Tagovi: ,Komentari su zatvoreni.

Back to Top ↑

  • Prijatelji Plus radija i portala Plusonline